Стало відомо, що загиблого депутата Держдуми мали вбити ще в лютому (відео)

Кров - пролилася у центрі Києва. Просто опівдні під стінами елітного готелю - розстріляли опального політика, екс-депутата російської держдуми Дениса Вороненкова! Наприкінці минулого року він перебрався до України і отримав громадянство. Усе сталося на очах десятків людей, які лише дивом не потрапили під кулі. Кілер чекав на нього під стінами одного з найдорожчих готелів столиці. Саме туди жертва прямував на важливу зустріч. Але все виявилося не так просто, бо до Вороненкова, як до цінного свідка у справі Януковича, приставили охорону. Тож на вулиці відбулася справжня перестрілка. Кому вдалося вижити? Хто хотів смерті росіянина? І куди він так і не прийшов? Спеціальний репортаж наших кореспондентів.

Це - один із найвідоміших і найдорожчих готелів Києва, під яким завжди вишикуваний елітний автопарк. Саме тут на екс-депутата російської держдуми Дениса Вороненкова і його охоронця чатував кілер. Коротка стрілянина. Шоковані та налякані перехожі. І за декілька секунд - три нерухомі тіла на тротуарі

Перестрілка сталася о 12-ій годині на розі Пушкінської та бульвару Тараса Шевченка. Стріляв кілер, а йому у

відповідь - охоронець екс-депутата.

Одразу загинув Денис Вороненков. Екс-дептут. На місце трагедії миттю з'їжджаються всі високопосадовці: генпрокурор Юрій Луценко, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, голова СБУ Василь Грицак. Потім приїхала і дружина загиблого Марія Максакова. Жінка в шоковому стані. Вона падає. Потім довго з кимось розмовляє телефоном, заходить до готелю, а далі - їде геть одночасно з генеральним прокурором. Тіло її чоловіка забирають, коли експерти закінчують роботу.

На відео видно, як піднімається на ноги його поранений охоронець. До нього одразу підбігають поліцейські та відводять чоловіка до швидкої. Він тримається за живіт з лівого боку. Ймовірно, саме туди влучила куля кілера.

Вижив після перестрілки й кілер. Відомо, що йому 29 років. Його розшукували дніпровські правоохоронці - за фінансові злочини. Обох поранених везуть до найближчих медзакладів. Кілер та бодігард опиняються на операційних

столах. Один із них - у 17-ій лікарні. Хто саме? Тримають у таємниці.

Кабінет головного лікаря - під охороною. Спецпризначенці повсюди на території медзакладу. У відділення політравм не пускають нікого, крім персоналу.

Судячи з кількості спецпризначенців, тут оперують саме виконавця злочину - кілера, який і вбив екс-депутата. Скільки поранень та куди саме йому поцілили медики мовчать. Як пройшла операція? Чи буде жити вбивця?

У кілера два поранення. Про це трохи згодом екстренному брифінгу повідомляє генпрокурор. Охоронець спрацював максимально чітко, але його влучний постріл у голову тепер унеможливлює слідчу роботу. Стрілець дійсно присмерті.

І тут раптом - шокуюча новина. Кілер таки не зміг пережити тяжкого поранення, і помер у лікарні. Обірвана ниточка значно ускладнить розслідування. Слідчі переконані, що Дениса Вороненкова прибрали як небажаного свідка. Коли напав убивця, екс-депутат саме йшов на зустріч зі своїм колишнім колегою. Ілля Пономарьов певен - це ні що інше, як помста Вороненкову від Росії

Після втечі в Україну, вдома його назвали зрадником, оголосили у міжнародний розшук і заочно арештували за підозрою у шахрайстві. Показове вбивство Вороненкова та його дружини передрікали ще в лютому. Саме тому екс-депутат побювався за своє життя і погодився на державну охорону.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення