Епілептичний мажор-убивця Станіслав Толстошеєв: хто ще винен у смертельній ДТП? (відео)

9 місяців триває розслідування ДТП за участю Станіслава Толстошеєва, який рік тому збив на тротуарі пенсіонерку. Експертизи показали, що у юнака був епілептичний приступ, тому справу проти мажора-вбивці закрили.

Зворушливу історію про ваду серця 22-річний Станіслав Толстошеєв, син бізнесмена з Дружківки, розповідав журналістам «Надзвичайних новин» на своєму першому судовому засіданні рік тому, коли йому обирали запобіжний захід.

«Я нормальний хлопець, який вів нормальний спосіб життя для молодого хлопця. І не дивлячись на вроджену ваду серця, я міг собі дуже рідко дозволити випити або що-небудь ще», - каже винуватець ДТП Станіслав Толстошеєв.

Минуло 9 місяців з моменту аварії. Судді пожаліли і відпустили хворого мажора-вбивцю під 137 тисяч гривень застави, а столична прокуратура справу взагалі закрила, бо, за висновками експертів, у Толстошеєва стався напад, але вже не серцевий, як переконував сам юнак, а епілептичний.

Після того, як справа досягла суспільного резонансу, своє слово сказав і генеральний прокурор Юрій Луценко. Кримінальне провадження поновили і провели додаткові експертизи вже у Львові.

«Вказані результати підтверджують ті висновки, які ми отримали від експертів раніше, а саме про те, що під час вчинення ДТП з Толстошеєвим стався напад судомого характеру, внаслідок якого він втратив свідомість», - говорить речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Жодних слідів алкогольного чи наркотичного сп’яніння у крові підозрюваного експерти не виявили. Воно й не дивно, адже всі свої висновки вони робили тільки на основі попередніх матеріалів. Відтак Толстошеєв тепер визнаний не осудним. Але в прокуратурі обіцяють справу поки не закривати, бо попереду ще будуть допити.

Юному автомобілісту надиво вдається уникати покарання, адже він вже не вперше фігурує у справі про ДТП. Ще 2013-го року той самий автомобіль на Житомирській трасі буквально розніс на шматки «Мitsubishi», за кермом якого перебув 78-річний пенсіонер Василь Сторожик. Чоловік кілька місяців провів у лікарні з численними травмами, а дуже хворий нині Толстошеєв тоді на здоров'я геть не скаржився.

«Правоохоронці розповідали, що вони хотіли зам'яти цю справу, бо упродовж тижня все було відновлено. Ділянка дороги, всі нові відбійники стояли», - розповідає син постраждалого в ДТП Дмитро Сторожик.

Окрім відремонтованої дороги швидко відновили і автомобіль мажору, таким чином знищивши усі речові докази. У цій справі ще в лютому того року теж призначили експертизи, однак чомусь вони тривають і досі.

«Станом на 16 січня цього року висновків експертизи до прокуратури не надходило», - говорить речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Єдине, чим зараз можуть втішити у прокуратурі, те, що водійське посвідчення мажора-вбивці знищили.

Автор Анастасія Шульга

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)