Кадри та персонал: які журнали повинен вести кадровик

Раціональна робота кадрової служби вимагає ведення належного обліку та організації діловодства. Значний обсяг документів, який формується у зв’язку з використанням найманої праці, підлягає систематизації. Це завдання вирішується наявністю спеціальних книг і журналів, де реєструються кадрові документи.

Раціональна робота кадрової служби вимагає ведення належного обліку та організації діловодства. Значний обсяг документів, який формується у зв’язку з використанням найманої праці, підлягає систематизації. Це завдання вирішується наявністю спеціальних книг і журналів, де реєструються кадрові документи.

Кадрові документи

Практика показує, що на сучасному підприємстві саме кадрова служба відповідає за зберігання найбільшої, порівняно з іншими підрозділами, кількості документів та веде найбільшу кількість справ. До таких документів належать: накази з особового складу, трудові договори й контракти, документація щодо відряджень, трудові книжки, особові картки, посвідчення, перепустки. Вони підлягають обліку кадровою службою підприємства або організації.

Для реєстрації документів, відслідковування їхнього руху, а також обліку персоналу й певної активності працівників використовуються спеціальні книги та журнали. Вони дозволяють впорядкувати та оперативно отримувати інформацію.

Журнали кадрової служби

Перелік книг та журналів, що ведуться відповідальними працівниками відділу кадрів або особою, що веде кадрове діловодство на підприємстві, затверджений Наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 No578/5. Документ визначає, що в роботі з кадрами мають вестись такі журнали:

В разі, якщо на кадрову службу покладені обов’язки з охорони праці та проведення відповідних інструктажів, ведуться також журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці , які можна придбати за посиланням - https://mediapro.com.ua/product/zurnal-reestracii-instruktaziv-z-pitan-ohoroni-praci-na-robocomu-misci, а також вступних інструктажів з техніки безпеки.

Крім журналів реєстрації служба кадрів веде та зберігає декілька книг:

Для отримання оперативної статистичної інформації щодо зайнятості на підприємствах, ведеться книга обліку працівників.

Оптимально використовувати друковані книги та журнали. Це економить час працівників, відповідальних за роботу з кадрами, підвищує ефективність їхньої праці та знижує кількість помилок у веденні обліку та звітності.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
19:47На Житомирщині чоловік застрелив свою 7-річну дитину, дружину, а потім і себе (відео)
18:35У США поліцейські застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)
17:08В Угорщині під час сварки вбили українця: подробиці
16:58У центрі Києва чоловіка на смерть придавило бетонною плитою, що зірвалась (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)