Звільнені за законом Савченко злочинці повертаються до «чорного ремесла»

Тюремна «романтика» буває виключно у піснях шансону. Реальність колоній набагато страшніша. «Надзвичайні новини» відвідали Роменську виправну колонію № 56 і зазирнули у найпідозріліші кутки.

У складі моніторингової групи журналісти проінспектували Роменську виправну колонію № 56 – місце максимального рівня безпеки, де утримуються 555 засуджених, у тому числі 140 довічників. Про свій приїзд журналісти не попереджували і не дарма – начальника колонії на місці не було, тому на себе «взяв удар» його заступник. Інспекція ізолятора тривала майже дві з половиною години.

Спеціальне доручення Уповноваженого ВР з прав людини відчиняло «Надзвичайним новинам» усі двері, в тому числі – підвали. Саме там розташована дільниця посиленого контролю і дисциплінарний ізолятор. І саме там мають утримувати найзухваліших порушників режиму.

Тюремні камери очима журналістів

Полущені стіни в коридорах,незавершений ремонт – цілком очікувана картина. А ось безпосередньо у камерах знайшлись справжні «родзинки». Підкреслимо, що значення більшості тюремних «ноу-хау»журналісти навіть не розуміли. Картина перша: іржавий туалет, зливний отвір якого накритий обрізаною пластиковою пляшкою, «щоб не смерділо».

Завдяки ремонту конкретно у цій камері поки ніхто не живе, однак, жилі приміщення піднесли власні сюрпризи. Вікна у камерах відчиняються лише ззовні, а зачиняються за допомогою мотузок. Нестача повітря як метод покарання? В деяких приміщеннях провалюється підлога, в інших – ширина кімнати трохи більше метра.

У камерах більшості засуджених дійсно вирує тюремне життя без прикрас. Очима журналістів виходить приблизно наступна «картина»: речі, звалені в купу, чоловічі труси валяються у відрі, велика базарна сумка, до гори набита скоринками хлібу.

Труси, майка – звичний зовнішній вигляд для засуджених. Грають у нарди, ховають обличчя від камер.

Вінниччина. Двох молодих жінок замордував рецидивіст. У обох залишилися неповнолітні діти. Одну жінку злочинець добивав арматурою, іншу – задушив власноруч. Цьому передувало – зґвалтування! У скоєному злочині зізнався 25-річний чоловік, який ще недавно сидів у в’язниці за аналогічний злочин – зґвалтування і вбивство 17-річної дівчинки.

Харків. 39-річний виходець із колонії, який відбував покарання за зґвалтування школярки, і місяця не пробув на волі! За цей час злочинець встиг здійснити два зґвалтування. Остання жертва – також школярка, більше того, ровесниця його доньки.

Маріуполь. На Донеччині достроково звільнився легендарний маріупольський педофіл Микола Шекерлі. У грудні минулого року його разом із подільником засудили до 10 з половиною років позбавлення волі за створення притону, зґвалтування та педофілію. Обвинувачення довело – чоловіки зґвалтували понад 30 дівчат. Суд тривав 5 років, які підозрювані провели в СІЗО. Напарник за цей час помер, а сам Шекерлі – провини так і не визнав.

Одещина. Із тюрем виходять не лише поодинокі злочинці, а й цілі бандитські угруповання. Приклад – відома банда Маріянчука, яка тримала в страху всю Одещину. 28 умисних вбивств, 9 замахів на вбивства, 13 розбійних нападів – далеко не повний перелік заслуг. Двадцять чотири члени банди потрапили за ґрати. Термін не урізали лише трьом – вони сидітимуть довічно.

Дніпро. У Дніпрі «закон Савченко» достроково звільнив колишнього зека, неодноразово судимого за тяжкі злочини. Вийшовши з тюрми, чоловік прийшов у гості до 50-річного сусіда і попросився переночувати! Той – відмовив незваному гостю, за що і поплатився життям. Отримав 14 ударів ножем – у шию, голову та серце. Від поранень чоловік помер на місці.

Загалом закон Савченко зрізав терміни ув’язнення 45-ти тисячам українських засуджених. Тож десятки тисяч дострокових звільнень – ще попереду. З усіма відповідними наслідками.

Автор Ірина Шевченко

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
15:23"Сидіть вдома!": у Кропивницькому техногенна аварія та масштабна пожежа, сморід страшенний (відео)
15:10Різанина у Миколаєві біля магазину: один чоловік помер, другий тяжко поранений
22:2915-річний сатаніст глибоко порізав двох дівчат, вони у тяжкому стані: фото любителя швендяти по кладовищах
21:40У Дніпрі чоловік розстріляв двох людей у гаражі
21:23Матір спалила 13-річну доньку на сексуальному листуванні: вона відправляла нюдси другу, а він їй дикпіки

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)