Реклама «Київстару» стала причиною загибелі підлітка?

Рекламні ролики, продукція з яких може не лише зашкодити здоров’ю споживачів, але й нерідко становить загрозу для життя.

Днями у Києві відбудеться «Ніч рекламожерів». Організатори щорічного шоу обіцяють показати поціновувачам реклами кращі ролики з усього світу. «Показ рекламних роликів із найбільшої в світі приватної колекції поціновувача рекламної майстерності та геніального дивака Жана Марі Бурсіко, який понад 30 років тому почав робити цей зухвалий проект, що підкорив весь світ», – повідомляється в анонсі.

Між тим, первинна мета будь-якої навіть найбільш оригінальної реклами – продати свій продукт. Саме тому нерідко ролики становлять собою не стільки яскраву «картинку», скільки звичайне комерційне «конвеєрне відео», реальний вплив якого негативно позначається на здоров’ї та способі життя споживачів. Особливо це стосується реклами алкогольних напоїв, ліків та нездорової їжі. Іншими словами, реклама повністю диктує нам спосіб життя - аж до моменту, як проводити вільний час.

У цьому матеріалі ми пропонуємо вам підбірку креативних рекламних роликів, дії в яких не варто відтворювати в реальному житті.

Лідером найшкідливішої, проте задзвичай дружньо-затишної або працьовито-героїчної, є реклама горілки або пива. Якщо, наприклад, у рекламі горілки є епізод рибалки, то складається враження, що чоловіки їдуть порибалити виключно з метою випити. Мабуть реклама цього горілчаного бренду є чи не найбільш «екстравагантною»: на чотирьох чоловіків, які сплавляються на плоту, один ящик (!) горілки.

«Я категорично проти такої реклами, бо я є одним з авторів цієї законодавчої ініціативи, – говорить перший заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров'я, народний депутат Оксана Корчинська. – У нас є моторошні випадки інтоксикації організму. Це трапляється через те, що люди, надивившись реклами, не розуміючи, в яких конкретно випадках, п'ють той чи інший препарат, займаються самолікуванням».

Позицію підтримує і голова комісії ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець: «Комітет з охорони здоров'я підтримує ініціативу заборони реклами тих лікарських препаратів, які є рецептурними. На сьогоднішній день 70% ліків, які купують в аптеках, використовується лише для позбавлення від симптомів, але не виліковують серйозних хвороб, які за статистикою є в Україні. Завдяки рекламі люди купують в аптеках спам, а не лікувальні препарати».

Виявляється, ініціатива про заборону реклами лікарських засобів – той самий рідкісний випадок, коли народні депутати різних фракцій щось підтримують одностайно. Максим Поляков, Оксана Корчинська, Ольга Богомолець, Олег Мусій, Костянтин Яринич, Тетяна Донець вважають, що реклама ліків шкодить здоров'ю українців, зазначають ЗМІ.

Автор: Ірина Шевченко

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)