Сатанізм в Україні і його наслідки (відео)

Вони віддали душу самому дияволу, а в його честь готові зробити усе, що завгодно: дістати мерця з могили, спалити церкву, вбити тварину для принесення в жертву. Та інколи подарунками стають і самі люди.

Сатанізм бере свій початок ще у стародавньому язичництві, коли люди вірили в злих духів. Язичники навіть були переконані, що субота – день Чорного бога, а отже цей день вважався несприятливим для роботи.

Сатанізм в Україні

Явище сатанізму трапляється і зараз. Шокуючим фактом стало те, що два роки тому в Україні було зареєстровано церкву сатани. У вересні 2014 року здригнулося все село Пастирське, що на Черкащині. Тоді люди були шоковані звісткою про те, що з ними по сусідству оселився сам диявол, або його слуга. І мало того, у Вальпургієву ніч (з 30 квітня на 1 травня), яку в народі ще називають ніччю демонів та нечисті, він заклав фундамент церкви, додавши туди череп та ікону. Сусідка служителя диявола навіть мала намір продати будинок, бо від страху не знаходила собі місця.

Засновником церкви став чоловік із знаковим прізвищем – Сергій Небога. Він відверто говорив, що чорний псалтир є основою його релігії, а також демонстрував спеціальну мотузку, на якій повішалась людина, за допомогою якої він виходить на контакт з бісом. У господарстві Небоги були і чорна ворона, і чорний півень, і ще деякі тварини чорного кольору. Натомість люди не побоялися боротися із прибічниками сатани і навіть збирали підписи тих, хто проти такої діяльності.

Сатаністський шабаш на кладовищі

У місті Сокаль, що на Львівщині, минулого року сатаністи влаштували справжній шабаш. На цвинтарі ховали людей вже понад 100 років, однак за цей час не було нічого подібного. Невідомі розтрощили 40 надгробків за певною системою. Міліціонери запевняли: якщо добре придивитися на карту, можна побачити, що місця руйнувань утворювали фігуру перевернутого хреста. Тож ні в кого не залишалось сумнівів, чиїх рук ця справа.

Яка відповідальність в Україні за сатанізм?

Окремої статті, яка б передбачала покарання саме за сатанізм, в Україні немає. Однак злочинцю доведеться відповідати за умисне вбивство, передбачене ст. 115 ч. 2 Кримінального кодексу. За такий злочин вбивця може провести за ґратами від 10 до 15 років.

Якщо ж прибічники сатани вчиняють наругу над могилою, прахом або трупом покійної людини, вони відповідатимуть за ст. 297 ч. 3 ККУ. За таке діяння зловмисники отримають від 4 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Автор Анастасія Шульга

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)