Секрет вибору оптимального ліжка

Від правильного вибору ліжка залежить якість сну, що впливає на самопочуття і настрій людини протягом усього дня.

Тому пошуку цього предмету меблів варто приділити особливу увагу, попередньо дізнавшись якомога більше про різноманітність моделей, що представлені на сучасному ринку.

Стійкість і довговічність ліжка в першу чергу залежать від якості каркаса, який буває двох видів:

Ще один важливий елемент ліжка – підставка під матрац, від якого сильно залежить комфорт тих, хто відпочиває. Каркас і підстава можуть йти в комплекті з ліжком або бути куплені окремо, Ви можете вибрати більш прийнятний для себе варіант.

Якими бувають ліжка

Щоб визначитися з моделлю, варто ознайомитися з основними характеристиками кожної з них. Особливою популярністю серед жителів невеликих квартир користуються трансформери, підйомний механізм яких дозволяє їм перетворюватися з шафи в ліжко. За типом відкидання меблі такого плану бувають:

Також для економії простору в житловому приміщенні можна віддати перевагу двох'ярусній моделі. Найчастіше такі ліжка купуються для дітей. На ринку представлено кілька варіантів двоярусних ліжок:

Для однокімнатних квартир, де функції спальні і вітальні виконує одне приміщення, відмінно підійде ліжко-диван. Незвичайна модель – ліжко-спортивний куточок, оснащена одним або двома спальними місцями, а також комплектується таким спортивним інвентарем, як трапеція, турнік, канат, кільця, мотузкові сходи та ін.

Складне ліжко (розкладачка) в складеному вигляді займає досить мало місця. Конструкція буває одно -, півтора - або двоспальною. Серед переваг подібних виробів невелика вага, компактність, низька вартість. Подібні моделі найчастіше беруться з собою на природу, ставляться на дачах і т.п. Ліжко може бути оснащене змінним або стаціонарним матрацом. Перший варіант простіший у догляді, другий – зручніше для сну. Під час покупки розкладного ліжка необхідно спиратися на такі критерії:

Ще одна модель – ліжко, що складається з матраца і стаціонарної основи: платформи або подіуму. Конструкція відмінно поєднала в собі спальне місце з висувними ящиками, що використовується для зберігання одягу. Таке ліжко користується популярністю завдяки особливій функціональності і прекрасному зовнішньому вигляду. Негативні моменти полягають в непростому монтажі, неможливості перестановки конструкції, великому розмірі, що не підійде для маленьких приміщень.

Якщо Ви все ж плануєте придбати модель такого плану, слід звернути увагу на:

Один з найважливіших моментів під час вибору ліжка – матеріал виготовлення каркаса. Найміцніший і екологічно чистий варіант представлений натуральним деревом. Обробка поверхні спеціальним засобом дозволяє зробити її стійкою до високої вологості. Також досить часто в якості сировини для виробництва каркаса використовується метал, ДСП і МДФ. Кожен варіант має свої переваги і недоліки, обираючи один з них, варто враховувати призначення меблів і суму, яку Ви готові віддати за виріб. Якщо Ви шукаєте якісні меблі, на Вас чекає салон-магазин ліжок в Києві союзмебель.ком.юа.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
19:47На Житомирщині чоловік застрелив свою 7-річну дитину, дружину, а потім і себе (відео)
18:35У США поліцейські застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)
17:08В Угорщині під час сварки вбили українця: подробиці
16:58У центрі Києва чоловіка на смерть придавило бетонною плитою, що зірвалась (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)