Типи і застосування сонячних батарей

Європа давно вже обзавелася даним типом джерела недорогий енергії. Сонячні батареї в Україні тільки набирають популярність. Це відбувається повільніше, ніж хотілося б, в силу їх високої ціни. Конструкція, на основі якої працюють ці прилади, складається з пари пластин з кремнію, які покриваються бором і фосфором.

Потрапляючи на неї, сонячне світло трансформується в електричний струм. Купити сонячні батареї Ви можете на сайті vinur.com.ua, також Ви можете замовити проектування і монтаж сонячної електростанції.

Механізм формування електричного струму

У частині, яка покрита фосфором, відбувається формування електронів, що вільно рухаються під впливом світла від сонця. Всі батареї забезпечені найтоншими мідними жилами, призначеними для відведення ліній струму і направлення його до місця призначення. Одна така пластина здатна увімкнути невелику лампу. Отже, щоб освітити будинок, потрібні досить великі площі з батареями.

Типи

Батареї поділяються в залежності від матеріалів, що використовуються при їх виготовленні.

1. В основі кремнієвих або кремнієводневих пластин лежить кремній. Такі конструкції досить складно виготовляти, тому вони дорогі. Вони бувають:

2. Перетворювачі сонячного світла на основі полімерної плівки в кілька шарів. Вони поступово виходять в лідери на ринку сонячних батарей, завдяки їх легкості, компактності і дешевизні. ККД їх не такий високий (7%) і виробництво ще не налагоджено в повному обсязі.

Застосування в приватному будинку

Бажання застосовувати сонячні батареї для будинку виправдано, так як це дешевше для бюджету. Основна частина системи опалення - колектор, який перетворює енергію сонця в кінетичну. Він розташовується на 30-70 м² землі і кріпиться за допомогою спеціальної техніки. У накопичувальному бойлері кінетична енергія трансформується в теплову. За допомогою настінних і підлогових складових системи, що складаються з тоненьких труб з міді, нагріта рідина надходить на всі ділянки будинку. У багатьох випадках люди купують сонячні батареї для дачі, так як з їх допомогою приміщення прогріваються в короткі терміни і рівномірно.

Сонячні електростанції для приватних будинків складаються з:

Все більша кількість домовласників замислюється про придбання та встановлення приладів, що працюють від енергії сонця. Це екологічно і недорого. Але до того, як віддати перевагу якому - небудь типу перетворювача, потрібно розібратися в його плюсах і мінусах, порадитися з професіоналами в цій сфері і зробити правильний розрахунок.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)