У Харкові собака покусала трьох людей: рани дуже глибокі, вони втратили багато крові (відео)

Жертвами собаки стали господарка пса та її подруга з 12-річною дитиною. Пес був настільки розлючений, що не реагував на команди своєї хазяйки, тож заспокоювати пса довелося копам.

Напередодні до господині в гості прийшли подруга із 12-річною донькою. Сусіди, що живуть поблизу, розповідають: дівчинка лише послизнулася на порозі, аж раптом на дитину накинувся велетенський бордоський дог.

«Там у дворі дівчинка посковзнулася і впала. І собака нібито цапнула її за ногу, а хазяйка схватила собаку за шкірку, і собака напала і на неї», - говорить сусідка постраждалих Валентина.

Хазяйка та подруга почали відбиватися від собаки. Людям навіть довелося ховатися по всьому будинку і надворі, тож у відчаї почали дзвонити в поліцію.

«Наші патрульні застосували балончик, подули на собаку, через що тварина розгубилась, і вже після цього вони загнали її у вольєр», - розповіла прес-секретар поліції м. Харкова Ярослава Борисова.

Патрульні надали постраждалим першу допомогу: зупинили кров та обробили рани, а далі передали їх медикам швидкої допомоги.

«За попередніми даними, у господарів та 12-річної дівчинки дуже покусані руки. Як говорять самі патрульні, рани дуже глибокі, вони втратили дуже багато крові», - каже прес-секретар поліції м. Харкова Ярослава Борисова.

Лікарі вже відпустили постраждалих додому. Проте власники собаки журналістам «Надзвичайних новин» двері не відчиняють і спілкуватися не хочуть. Відомо лише, що пса звати Перс, жив він у родині багато років і подібних випадків ніколи не траплялося.

«Зі слів господарки, собака живе у них більше 15 років. Вввечері собака поводила себе більш агресивно, забігла в будинок, напала на хазяйку і на гостей», - розповідає прес-секретар поліції м. Харкова.

Найближчим часом власники собаку мають передати ветеринарам. Фахівці поспостерігають за твариною, чи не з’являться у неї симптоми сказу. Але фахівці кажуть, що найвірогідніше причина у гормонах, бо господарі тримали разом двох собак.

«Коли в одному домі тримають собак жіночої та чоловічої статі, кожен господар повинен розуміти, що пес у цей час небезпечний, бо в організмі тварини збільшується кількість так званих гормонів злості», - пояснює директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За словами фахівців, коли гормону люті в тварини багато, зупинити пса може тільки ватажок зграї, тобто хазяїн. Але це лише в тому випадку, якщо приділяв достатньо часу дресируванню собаки.

«Якщо в сім’ї утримується така серйозна собака, треба з нею обов’язково відвідувати курси дресирування, приділяти багато часу вихованню тварини, і в сім’ї має бути людина, яку собака слухається в будь-якій ситуації», - каже директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

Якщо сказу не буде, то після карантину тварину можуть або повернути додому, або усипити. Це вже вирішуватимуть виключно власники собаки.

Автор Анастасія Шульга

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:04Затримано співробітника моргу, який ґвалтував трупи та знімав процес на відео
21:46Викрали і жорстоко відгамселили глухого хлопця за те, що вів інтимне листування з 15-річною дівчиною
16:39У Тернополі з висоти випав і розбився на смерть чоловік (фото)
15:23"Сидіть вдома!": у Кропивницькому техногенна аварія та масштабна пожежа, сморід страшенний (відео)
15:10Різанина у Миколаєві біля магазину: один чоловік помер, другий тяжко поранений

Актуальні статті

Більше публікацій
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації