Види бетонних розчинів технічні характеристики та сферу застосування

Сучасне будівництво важко уявити без бетону. При цьому зовсім не важливо, що саме ви плануєте будувати: дім, гараж чи дорогу. Існує декілька видів бетонного розчину і від того, наскільки правильно ви його підберете залежить міцність та тривалість служби будівлі.

Розглянемо які ж бувають види бетонних сумішей та їх особливості.

Бетон P1. Осадка конусу складає 1-4 сантиметри. Головна характеристика такого бетону незначна рухливість, тому він прекрасно підходить для будівництва:

Готовий бетон P1 з осадкою конуса 1-4 см здатний витримувати укладку в опалубку без допомоги вібратора.

В порівнянні з іншими сумішами цей бетон потребує менше води та цементу, а також не розріджується, якщо ви використовуєте вібратор. Але при цьому таку суміш не можна передавати трубопроводом бетононасосу, оскільки він вкрай швидко загустіває. Для доставки рекомендується використовувати спеціальну техніку, яка має назву міксер.

Бетон Р2. Так називають суміш, до складу якої входить цемент, пісок, щебінь та вода. Якщо в числі компонентів немає щебеню, значить, ви купили цементний розчин.

У бетону P2 осаду конуса становить 5-9 см, що дозволяє віднести його до категорії малорухомих сумішей. Іншими словами такий бетон складається з невеликої кількості води та цементу. Через шорсткість та тяжкість розчину не вдасться повністю заповнити форму. Тому під час виробництва застосовуються вібруюча і ущільнююча техніка, а під час транспортування міксер, про який ми згадували вище. Позбутися порожнечі у сіміші легко завдяки спеціальному вібропресовому пристрою.

Готовий бетонний розчин P2 використовується в основному при проведенні стандартних монолітних робіт.

До них належать:

Щоб бетон P2 максимально розкрив свої корисні властивості, після укладання фундаменту або іншого об'єкта його поливають кожні 3 години, вкривають вологостійким матеріалом і захищають від будь-яких механічних впливів. Після повного висихання виходить щільна і жорстка конструкція, стійка до механічних, термічних і інших впливів.

Бетон P3. Така суміш являє собою готову суміш, до складу якої входить цемент, пісок, щебінь, вода і різні добавки. Пісок і щебінь захищають цементний камінь від деформацій вже після застигання. Використовуючи цю суміш, наприклад, для укладання фундаменту, можна створити міцний каркас, який дасть мінімальну усадку. Замовити її варто ще й тому, що вона досить пружна і стійка до механічних навантажень.

Одна з головних характеристик цієї суміші полягає у тому, що вона досить легко укладається, при цьому розчин може змінювати форму від власної ваги.

У бетону P3 осаду конуса становить 10-15 см. Це означає, що в його складі міститься більше води і цементу. Незважаючи на густоту, при вібрації він швидко розріджується. Завдяки цьому його доставка може здійснюватися не тільки за допомогою міксерів, але і по трубопроводах.

Без бетонної суміші Р3 важко уявити хоч один будівельний майданчик. З її допомогою зводять об'єкти самого різного призначення - від тротуару до житлових будинків. Бетонна суміш використовується при:

Якщо вам знадобиться бетонна суміш високої якості ваш варто звернутися в компанію «Бетон від Ковальської» https://beton.kovalska.com.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:04Затримано співробітника моргу, який ґвалтував трупи та знімав процес на відео
21:46Викрали і жорстоко відгамселили глухого хлопця за те, що вів інтимне листування з 15-річною дівчиною
16:39У Тернополі з висоти випав і розбився на смерть чоловік (фото)
15:23"Сидіть вдома!": у Кропивницькому техногенна аварія та масштабна пожежа, сморід страшенний (відео)
15:10Різанина у Миколаєві біля магазину: один чоловік помер, другий тяжко поранений

Актуальні статті

Більше публікацій
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації