Закон про спадкове майно в Іспанії

Наші адвокати ТОВ "Адвокат в Європі" нададуть БЕЗКОШТОВНУ консультацію Вам та Вашим близьким, які хочуть отримати спадщину із США, Канади, Іспанії та інших країн Європейського союзу.

Якщо ви переїхали в Іспанію або вийшли на пенсію в цій країні, важливо визначити, чи поширюється іспанський податок на спадщину та іспанське законодавство на спадщину до ваших активів.

Правила та іспанські ставки податку на спадщину змінюються залежно від відносин між спадкодавцем та бенефіціаром, хоча взагалі неодружені пари та пасинки платять більше податку, ніж подружжя та рідні діти.

Іспанське законодавство про спадкування ґрунтується на Цивільному кодексі Іспанії та деякими регіональними правилами автономних співтовариств. Тобто закони про спадкування можуть змінюватися залежно від того, який іспанський регіон має справу з вашою спадковою справою.

Як правило, регіональні податки застосовуватимуться лише до звичайних мешканців (тобто резидентів Іспанії), тоді як національне законодавство застосовуватиметься до нерезидентів. Деякі регіони також можуть забезпечити більш сприятливі умови, такі як майже повні податкові пільги для подружжя та дітей.

Зміни до правил ЄС, введені у 2015 році, означають, що громадяни ЄС, які проживають в Іспанії, а також у ряді країн, що не входять до ЄС. Тепер можуть вибирати, чи застосовується закон їхньої країни або країни їхнього проживання у спадковій справі.

Якщо ваше майно розглядається згідно з іспанським законом про спадкування, застосовуються правила «примусової спадщини» (відомі як «Закон обов'язкових спадкоємців» в Іспанії). Це означає, що існують обмеження щодо того, як розподілити ваше майно, оскільки певний відсоток потрібно виділити для деяких родичів.

Закон про обов'язкових спадкоємців стверджує, що якщо померлий був одружений на момент смерті, то член подружжя отримує 50% всієї спільної власності. Решту 50% ділять на три рівні частини:

Якщо немає дітей, то батьки, які вижили, мають право на одну третину (якщо є дружина, що вижила), або 50%, якщо ні.

Якщо немає дітей, батьків чи подружжя, то спадок може бути залишений будь-кому за заповітом в Іспанії або за кордоном.

Якщо ви є емігрантом, який живе в Іспанії, і хочете, щоб закони про спадщину вашої країни застосовувалися, а не іспанське законодавство про успадкування. Ви повинні чітко висловити це в міжнародному чи іспанському заповіті або окремій заяві. Ці закони застосовуватимуться до тих пір, поки вони не суперечать місцевій державній політиці (наприклад, дискримінація спадкоємців за ознакою статі чи народження поза шлюбом).

Однак, правила ЄС не скасовують національні закони з наступних питань, пов'язаних із спадком:

За детальною інформацією по спадковому праву в Іспанії звертайтеся до ТОВ «Адвокат в Європі».

Омельянчук Юрій

ТОВ "Адвокат в Європі"

+38-097-48-204-48

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)