Адвокат матері Магнітського, який випав з вікна, мав свідчити в суді США

Адвокат матері Магнітського Микола Горохов, який випав з вікна своєї квартири за нез'ясованих обставин, мав давати свідчення під час судового процесу в Нью-Йорку у справі про відмивання грошей з Росії.

15 травня в американському федеральному суді в Нью-Йорку має розпочатися розгляд цивільного позову до зареєстрованої на Кіпрі компанії Prevezon Holdings, власником якої є росіянин Денис Кацив, син колишнього віце-президента "РЖД" Петра Кацива.

Прокуратура звинувачує компанію в тому, що вона придбала нерухомість в Нью-Йорку на кошти, які були отримані в результаті шахрайства, розкритого юристом фонду Hermitage Сергієм Магнітським.

За даними слідства, близько 2 мільйонів доларів з 230, які, ймовірно, були викрадені шахраями, було витрачено на придбання квартир в Нью-Йорку.

Росія відмовилася співпрацювати з американськими слідчими. У зв'язку з цим прокуратура просить суддю долучити до справи документи і відеозапис показів російського адвоката, чиє ім'я не розголошується.

Ці документи, що проливають світло на походження коштів, використаних для купівлі нью-йоркської нерухомості, були виявлені адвокатом під час ознайомлення з матеріалами іншої справи.

Запит прокуратури надійшов до суду через два дні після того, як в реанімації з важкими травмами опинився адвокат матері Магнітського Микола Горохов, який випав з вікна своєї квартири за нез'ясованих обставин. Він перебуває в Боткінській лікарні в Москві у вкрай важкому стані. За словами голови фонду Hermitage Білла Браудера, Микола Горохов мав давати свідчення під час судового процесу в Нью-Йорку.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)