"Апокаліпсис" у Чорнобилі: в зоні відчуження вщент згоріли села (відео)

У зоні відчуження 13 квітня різко погіршилася ситуація. Через масштабну пожежу вщент згоріли автентичні села у Чорнобилі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член громадської ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

"Черех масштабну пожежу, згоріло вщент дуже багато сіл які можна було показувати нашому поколінню. Але показати їх вже неможливо. Будемо намагатися відтворити, те що було втрачено у вогні", - повідомив Ярослав Ємельяненко.

Він додав, що через резонанс, який був створений протягом останніх днів у ЗМІ та соцмережах, змогли достукатися до верхівки влади.

"Вдалося прорвати блокаду інформаційних верхів. Їм докладали звіти ДСНС, про те що все нормально. І тільки після того, як почала майже горіти Припять і вони побачили ці клуби диму, то тільки сьогодні приїдуть чиновники в Зону відчуження. Але і гарна новина. Природа пішла нам на зустріч. Сьогодні пройшов великий дощ, і сподіваємося що він допоможе катастрофі", - додав Ємельяненко.

Нагадаємо, через підпал трави пожежа у Чорнобильській зоні триває вже 10 днів. Винуватцем масштабної пожежі вважають 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив молодий чоловік поліцейським, він заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися і згасити вогнище.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)