Без комп'ютерів і ліків: стало відомо, що саме заборонить Росія у відповідь на санкції США

13-04-18 16:50
СЕГОДНЯ

В Росії у відповідь на нові санкції з боку США запропонували ввести ряд обмежень на поставку до Росії товарів і послуг американського походження. Про це заявив перший віце-спікер Держдуми РФ Іван Мельников.

"У законопроекті йдеться про заборону або обмеження ввезення сільгосппродукції, сировини чи продовольства, країною походження якого є США або інші держави, які підтримують заходи, які США прийняли щодо нашої країни", – сказав Мельников.

Зокрема, пропонується ввести відповідні заходи, пов'язані із закупівлею IT-технологій, – заборони передбачаються для державних і муніципальних організацій, а також окремих видів юридичних осіб.

Законопроект пропонує обмежити ввезення в РФ деяких ліків, вироблених в США чи інших державах. Перелік таких препаратів буде затверджений урядом. При цьому вказується, що заборона або обмеження не поширюватимуться на ліки, "аналоги яких не виробляються в РФ та іноземних державах".

Росія також може підвищити збори за аеронавігаційне обслуговування повітряних суден США, які здійснюють діяльність з перевезення вантажів, випливає з законопроекту. Підвищення зборів, згідно із законопроектом, може також поширитися на повітряні судна держав, "які прийняли рішення про приєднання до дій США".

Пропонується заборонити громадянам США і американським компаніям вивозити з території РФ продукцію та обладнання з рідкоземельних металів.

У проекті відповідних санкцій пропонується обмежити роботу в Росії громадян США та інших держав, які дотримуються такої ж політики. Мається на увазі "заборона або обмеження на залучення до трудової діяльності в Російській Федерації громадян США і (або) інших іноземних держав, в тому числі, в якості висококваліфікованих фахівців".

У документі вказується, що до заходів впливу, зокрема, відносяться заборона на в'їзд громадян США та інших іноземних держав за списком, визначеним МЗС РФ.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
19:47На Житомирщині чоловік застрелив свою 7-річну дитину, дружину, а потім і себе (відео)
18:35У США поліцейські застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)
17:08В Угорщині під час сварки вбили українця: подробиці
16:58У центрі Києва чоловіка на смерть придавило бетонною плитою, що зірвалась (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)