Бойовики поширюють чутки про можливі обстріли Маріуполя з боку ЗСУ

З РФ в Донецьку область прибуло 10 вагонів з боєприпасами до стрілецького озброєння, 120-мм мінометів, 122-мм і 152-мм артилерійських знарядь. П'ять з них були розвантажені на станції Амвросіївка і, в подальшому, вантажним автотранспортом направлені в райони н. п. Ясинувата та Макіївка. Інші вагони нерозвантаженими були спрямовані в напрямку Іловайська. Також у "ДНР" поширюється інформація про нібито можливі обстріли Маріуполя з боку ЗСУ. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи Іформаційний спротив Дмитра Тимчука

"Протягом останніх декількох діб бойовиками активно поширюється інформація про те, що українська сторона нібито здійснюює заходи щодо підготовки збройних провокацій у районі Маріуполя. Мета провокацій, згідно з поширюваними чутками, - звинувачення у військових злочинах російсько-терористичних військ. Найчастіше йдеться про нібито наказ українського командування про обстріл житлових кварталів Маріуполя з установок РСЗВ «Град» добровольчими формуваннями (в реальності вони не мають таких типів озброєнь). Інформаційний шум підігрівається російськими та підконтрольними бойовиками ЗМІ, і «офіційними» заявами «розвідорганів ДНР», також транслюючими таку дезінформацію.

У підрозділу «9 окремого мотострілецького полку морської піхоти 1 АК ДНР», що дислокується в Новоазовському районі, прибули журналісти російських телеканалів (зафіксовані знімальні групи телеканалів «НТВ» і «Перший канал»), які планують зняти репортажі з участю свідків злочинів української армії». Плануються зйомки в школах з фіксацією розповідей дітей. Здійснюється пошук 3-х бойовиків «9 ОМСП МП», які повинні знятися без закриття осіб.

У «ЛНР» триває масштабна кампанія з дискредитації України. За вказівкою ватажка «ЛНР» В. Теслярської було підготовлено звернення на ім'я голови спеціальної моніторингової місії ООН з прав людини Фіони Фрейзер щодо нібито «військових злочинів Києва» проти «мирного населення Донбасу» та зрив українською стороною Мінських домовленостей",-йдеться в повідомленні

За інформацією Тимчука, відповідальною за підготовку заяви була призначена «депутат народної ради ЛНР» Ольга Кобцева, як учасник Мінських переговорів від «ЛНР».

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)