Дівчині-сироті намагаються примусово зробити аборт на Кіровоградщині

09-09-16 11:01
УНН

У перинатальному центрі Кіровоградської обласної лікарні у гінекологічному відділенні відучора перебуває вагітна 14-річна вихованка Олександрійської школи-інтернату, якій примусово хочуть зробити переривання вагітності. Дівчина-сирота і її хлопець хочуть залишити дитину, але директорка інтернату наполягає на проведенні аборту. Про це кореспонденту УНН розповіла тітка батька дитини Валентина.

“Мій покійний син Олег проживав з жінкою та її сином Сашком. Сашко — батько цієї дитини. Він, як і Діана — сирота. Вони хороші діти, те, що сталося — це життя, це їхнє перше кохання. Вони хочуть цю дитину, я хочу оформити опікунство над ними і допомагати виховувати маля. Але мені сказали, що я не маю такого права, бо я Сашку і Діанці ніхто. Також мені сказала лікарка одна з перинатального центру, що є таке положення, що дітям від 14 до 15 років мають право робити аборт без їхньої згоди. Вона мені „тикала“ якісь папери, але без окулярів я не бачу”, — розповіла пані Валентина.

За словами жінки, директорка школи-інтернату Тетяна Сорока наполягає на перериванні вагітності, мотивуючи це тим, що у дівчинки проблеми з нирками, і тому їй не можна народжувати. Саме такий висновок щодо здоров’я Діани зробили медики Олександрійської лікарні.

Головний лікар обласної лікарні Лариса Андрєєва у коментарі кореспонденту УНН повідомила, що сьогодні пообіді комісія перинатального центру дасть свій висновок, чи зможе дівчина такого віку виносити вагітність і народити без ризиків для здоров’я.

Коментар керівництва школи-інтернату наразі отримати не вдалося.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)