Дочка близького соратника Путіна працює в Європарламенті: деталі скандалу

26-02-19 09:42
Апостроф

Дочка прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, Єлизавета, працює стажером в Європейському парламенті, і має безперешкодний доступ до ряду документів Європейського союзу.

Двадцятиоднорічна Єлизавета Пєскова офіційно зареєстрована стажером в офісі французького євродепутата Емеріка Шопрада, який публічно підтримував анексію українського Криму Росією в 2014 році.

Її ім'я і прізвище також вказане у відкритому доступі на сторінці Шопрада на сайті Європейського парламенту.

Емерік Шопрад у відповідь на запит журналістів підтвердив, що в його команді дійсно працює дочка впливового російського чиновника, і зазначив, що це вже її друге стажування в Європарламенті.

"Пані Пєскова, безумовно, дочка важливої в Російській Федерації персони, але як студент, вона має не менше прав, ніж інші молоді люди, що проходять стажування як частину їх навчання", - написав Євродепутат Емерік Шопрад в електронному листі виданню.

Він додав, що Пєскова поки не веде професійної діяльності в Росії, ні в приватних, ні в державних установах.

"Відповідно, тут не може бути конфлікту інтересів у виконанні мого мандата депутата Європейського парламенту", - зазначив Емерік Шопрад.

Емерік Шопрад, в офісі якого зареєстрована Єлизавета Пєскова, - член комітету у закордонних справах Європарламенту, а також підкомітету з питань безпеки і оборони. Крім того, він є делегатом в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Росія.

Шопрад був одним з міжнародних спостерігачів на організованому Москвою після військового захоплення Криму "референдумі" в березні 2014 го. Тоді від визнав його "виправданим", що суперечило позиції Європейського Союзу. Резолюція Генеральної асамблеї ООН, яку підтримали 100 країн, оголосила референдум недійсним.

Кілька Євродепутатів, з якими поспілкувалися журналісти, не знали, що в Європейському парламенті безперешкодно працює хтось, хто пов'язаний з російським чиновником високого рівня.

Сандра Калнієте, євродепутат від найбільшої парламентської групи, правоцентристської Європейської народної партії, вважає, що твердження на роботу стажером дочки прес-секретаря російського президента є "недбалістю".

"Це порушення загальних правил безпеки Європейського парламенту", - зазначила Калнієте в інтерв'ю виданню.

Петрас Аустревічус, з Альянсу лібералів і демократів, вважає, що присутність Єлизавети Пєскової в Європарламенті є "великим соромом для Європейського парламенту".

"Я не можу повірити, що Кремль тримає руку в кишенях і на серце інститутів Європейського союзу", - сказав він журналістам.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)