Ірак звинуватив турецькі війська у вторгненні на свою територію

05-12-15 11:41
Дождь

Уряд Іраку вимагає від Туреччини негайно вивести війська з території країни після появи повідомлень про участь турецьких солдатів у тренуванні місцевого ополчення, йдеться в заяві на сайті прем'єр-міністра Хайдера аль-Абаді.

Дії турецьких військ в Багдаді називали «серйозним порушенням свого суверенітету», оскільки дозволу іракські влади на цю діяльність не давали. Чисельність контингенту оцінюється приблизно в один батальйон, вони також привезли з собою танки і артилерію. Раніше агентство Reuters повідомляло, що кілька сотень турецьких військових прибули в північну іракську провінцію Ніневія, щоб тренувати місцеве ополчення, що веде наступ на зайнятий терористичним угрупованням «Ісламська держава» велике місто Мосул.

Збройні дії в цьому районі веде курдське ополчення пешмерга. Раніше США заявили про відправку до Іраку підрозділів спецназу для проведення операцій проти бойовиків ІДІЛ. Цей крок також засудили в Багдаді. Мосул — найбільше місто на півночі Іраку, захоплення якого досі залишається основним успіхом «Ісламської держави» в цій країні. Вже протягом декількох місяців курдське ополчення і іракські урядові сили готують операції по його звільненню, проте місто залишається під контролем бойовиків. При цьому саме курди фактично є основними силами опору на землі, а з повітря їх прикривають літаки міжнародної коаліції на чолі з США. Туреччина вважається основним противником курдської незалежності в регіоні, проте підтримує відносини з іракськими курдами.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)