Як збили російський вертоліт в Сирії (відео)

12-07-16 15:07
Апостроф

Збитий 8 липня в сирійській провінції Хомс російський вертоліт точно був не моделі Мі-25, як заявляли в російському Міноборони, а Мі-35М. Також майже напевно можна стверджувати, що вертоліт збили не американською ракетою TOW - він міг бути уражений з ПЗРК. Правдоподібна версія, поширена групою розслідувань Conflict Intelligence Team, про те, що ведучий вертоліт міг бути випадково вражений своїм веденим, вважає російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.

Те, що збитий вертоліт був не моделі Мі-25 (як стверджували в РФ - належав армії Сирії, — ред), а російський Мі-35М, - навіть не викликає сумнівів. Цілком можливо, що він був збитий не ракетою, а іншим вертольотом: ведений збив ведучого. Вони летіли парою, і тому це виглядає правдоподібним, але це не до кінця зрозуміло, тому що мало даних.

Теоретично і ракета TOW може збити на такій відстані. Але не так, як це видно на відео, і тим більше не на такій висоті — доказів цього немає ніяких. Так що заява російського Міністерства оборони була просто брехнею (Міноборони РФ заявило, що вертоліт був збитий нібито з американського важкого протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) TOW)

Як мені здається, версія, що ведучий вертоліт був збитий другим, неприємна для Росії. Але ще гірше, якщо він був вражений з ПЗРК, тому що на цих вертольотах стоїть система придушення ПЗРК. Якщо вона не спрацювала, це взагалі поганий (для Росії) варіант. Зрозуміло, що первинні заяви російських військових були неправдою: він нікуди не вертався, і т. д (представник російської авіабази "Хмеймим" в Сирії стверджував, що всі вертольоти після виконання планових завдань благополучно і без втрат повернулися на аеродроми, — ред). Вони просто не знали, що є відеорегістрація. Звичайно, для Росії величезною втратою стала загибель одного з наших найкращих бойових вертольотів.

Вертоліт був з боєприпасами і на бойовому курсі. Біля Пальміри, яку сирійська армія відвоювала у ИГИЛ при підтримці російської авіації навесні 2015 року, постійно йдуть бойові дії, контрудари ІДІЛ. Сама Пальміра не представляє великого інтересу, але навколо є нафтові поля, які дуже важливі. Вони були захоплені (силами ІДІЛ, — ред) разом з Пальмірою в травні 2015 року. Ці нафтові свердловини були останніми з контрольованих режимом Башара Асада. Для режиму Асада дуже важливо відновити там здобич, але поки це не представляється можливим — як раз із-за постійних активних сутичок",- написав Павло Фельгенгауер

За словами експерта, якраз там ( біля Пальміри) є наші бойові вертольоти, які надають вогневу підтримку. Вони базуються на базі в провінції Хомс. Тому що з бази в Латакії туди бойові вертольоти літати не можуть — дозаправка у повітрі у російських вертольотів відсутня як клас.

Павел Фельгенгауэр, российский военный эксперт

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)