Єрокомісія вирішила дати Україні безвізовий режим

18-12-15 14:21
Лівий берег

Законодавчу пропозицію подадуть на початку 2016 року.Європейська комісія 18 грудня рекомендувала Раді Євросоюзу надати Україні безвізовий режим. Про це написала голова парламентського комітету з євроінтеграції Ганна Гопко у своєму фейсбуці.

"Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені для чотирьох блоків другої фази ПДВЛ", - цитує вона звіт про виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму.

Європейська комісія внесе в Раду ЄС законодавчу пропозицію виключити Україну з числа держав, громадянам яких потрібно отримувати візи для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди.

"Далі буде процедура внесення змін у Регламент ЄС. У нас ще є деякі завдання, які ми повинні виконати, але це паралельні процеси", - додала Гопко.

Директор Центру політичних студій і аналітики Віктор Таран у своєму фейсбуці повідомляє, що Єврокомісія внесла 5 додаткових умов у сфері боротьби з корупцією.

Зокрема, це запуск Національного агентства боротьби з корупцією, зміни до закону про Агентство конфіскації майна. Додаткові вимоги Україна повинна виконати протягом першого кварталу 2016 року, додав Таран.

Варто зазначити, що видання The Wall Street Journal у четвер повідомило про досягнення домовленості між Порошенком і керівниками ЄС про подальші кроки в питанні скасування віз.

Згідно з планом, ЄС у п'ятницю випустить звіт про стан виконання Україною плану дій лібералізації візового режиму з рекомендацією до скасування віз.

Але реальні законодавчі кроки, необхідні для скасування віз, будуть прийняті ЄС тільки після того, як Київ виконає залишилися зобов'язання.

Вони включають у себе завершення створення Національного агентства з повернення активів і зміцнення незалежності нової Антикорупційної прокуратури. Очікується, що на практиці безвізовий режим почне діяти в середині 2016 року.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:04Затримано співробітника моргу, який ґвалтував трупи та знімав процес на відео
21:46Викрали і жорстоко відгамселили глухого хлопця за те, що вів інтимне листування з 15-річною дівчиною
16:39У Тернополі з висоти випав і розбився на смерть чоловік (фото)
15:23"Сидіть вдома!": у Кропивницькому техногенна аварія та масштабна пожежа, сморід страшенний (відео)
15:10Різанина у Миколаєві біля магазину: один чоловік помер, другий тяжко поранений

Актуальні статті

Більше публікацій
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації