Керівництво ЧАЕС запідозрили у відмиванні грошей

29-06-16 12:45
Ліга. Новини

Поліція підозрює чиновників з керівництва ДСП Чорнобильська АЕС в махінаціях з радіоактивним ломом на станції. Про це свідчить постанова Печерського районного суду від 15 червня, опублікована на сайті Єдиного держреєстру.

В даний час ведеться розслідування організації незаконного перерахування державних коштів за демонтаж металоконструкцій станції, який насправді не виконується, а також подальшу його реалізацію за заниженими цінами.

За даними реєстру, було встановлено, що з 2012 року і досі проводилися тендери із закупівлі робіт з демонтажу, переробку, звільнення від регулюючого контролю обладнання та конструкцій ЧАЕС, учасниками та переможцями яких були ТОВ Промметбуд, ТОВ "Метресурс" і ТОВ " Метал-сервіс плюс". З цими компаніями укладалися договори про виконання робіт і надання послуг, частина з яких не виконувалася. Далі лом реалізовувався за заниженими цінами, зазначає джерело.

Грошові кошти легалізувалися шляхом перерахування їх на рахунки Свято-Іллінської Єпархії УПЦ в м. Славутичі. Після цього гроші йшли на рахунки іноземних компаній, одна з яких - естонська компанія Мacte Gzu Ou.

Як з'ясували слідчі, в період з 2013 по 2015 року включно посадові особи ДСП ЧАЕС за нібито виконані послуги, а також закупівлю товарів перевели більш 17,87 млн гривень на підприємства з ознаками фіктивності. Чиновники привласнювали і частину міжнародної допомоги, виділеної на придбання будматеріалів і техніки.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)