Колишній працівник ДФС позбавив чоловіка житла на Харківщині (фото)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з колишніх працівників ГУ ДФС у Харківській області за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою зі своєю цивільною дружиною, в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє пресслужба установи.

За даними слідства, колишній працівник Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, збирав інформацію про чоловіка, який мешкав у домі сам, не мав постійного заробітку та зловживав алкогольними напоями. Протягом нетривалого часу підозрюваний надавав потерпілому незначні суми грошових коштів, продукти харчування, алкогольні напою з метою увійти до нього в довіру. Натомість підозрюваний обіцяв самотньому чоловікові інше помешкання з кращими умовами та невеликими комунальними платежами.

Колишній посадовець, розуміючи, що можуть виникнути питання щодо декларування майна, вирішив залучити до плану свою цивільну дружину з метою запису будинку на неї та конспірації своїх незаконних дій. Пізніше потерпілий проінформував підозрюваного, що половина будинку разом з земельною ділянкою належать іншій людині. Колишній посадовець завірив чоловіка, що всі питання будуть вирішені.

Надалі подружжя отримало підроблену довіреність, виготовлену на території іншої держави, згідно якої другий господар дому начебто уповноважив продати належну частину будинку.

Зловживаючи довірою чоловіка, шляхом обману, колишній посадовець заволодів заміським будинком чоловіка та завдав йому шкоди на суму понад 750 тисяч гривень, але фактично потерпілий грошей за заміський будинок не отримав.

2 лютого 2021 року чоловіку та жінці повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
19:47На Житомирщині чоловік застрелив свою 7-річну дитину, дружину, а потім і себе (відео)
18:35У США поліцейські застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)
17:08В Угорщині під час сварки вбили українця: подробиці
16:58У центрі Києва чоловіка на смерть придавило бетонною плитою, що зірвалась (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)