​Легалізації зброї в Україні бути: з’явились перші результати опитування в "Дії"

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні треба легалізувати обіг зброї. За його словами, це рішення "на часі" і є назрілим. Про це він написав у себе в Facebook.

"Коли до України вдерлися російські окупанти, десятки тисяч наших громадян, підкреслюю - десятки тисяч - отримали автоматичну зброю для захисту своїх домівок у максимально "ліберальний" спосіб. Тому що іншого способу не було. У багатьох ситуаціях це стало вирішальним чинником. Але так само виникли і проблеми, адже бажання володіти зброєю і вміння поводитись з нею безпечно, поважати зброю - це речі, які не завжди ходять разом. У країні і до цього в обігу перебували мільйони одиниць зброї. У тому числі - незадекларованої", - написав очільник Міноборони.

Резніков наголошує, що в Україні слід сформувати культуру безпечного і відповідального ставлення до зброї. Він нагадав, що закон дозволяє громадянам використання проти ворога будь-якої зброї. Тому логічним, на його думку, є не створення заборони, а регулювання використання зброї через формування стрілецької культури.

"Переконаний, що в Україні потрібно розвивати мережу стрільбищ, тирів, стрілецьких клубів, відповідних змагань. Щоб кожен громадянин, який відповідає розумним вимогам, мав можливість навчитися користуватися зброєю, підтримувати навички і - головне - сприйняти певну культуру", - вважає міністр оборони.

Дозвіл на зброю для цивільних: у "Дії" запустили опитування

Як відомо, у мобільному додатку "Дія" розпочалося опитування громадян щодо їхнього ставлення до обігу зброї в Україні. Щоби взяти участь в опитування, громадяни повинні в застосунку "Дія" перейти до розділу "Послуги" й обрати "Опитування".

Серед запропонованих варіантів відповіді:

  1. "Для спеціальних потреб". Пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону, проте носити зброю заборонено. Зберігати її можна буде тільки вдома, використовувати в тирах та на стрільбищах.
  2. "Для особистого захисту". Пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону. Дозволяється вільно носити їх у громадських місцях.
  3. "Я проти". Пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення.

Опитування стартувало в середу, 25 травня. Вже проголосували трохи більше 771 тисячі громадян. Станом на зараз відповіді у відсотковому співвідношенні виглядають наступним чином:

Найбільше голосів набрав варіант "Для особистого захисту" - за нього проголосували 64,9% громадян. Майже порівну голосів отримали два інших варіанти: "Для спеціальних потреб" - з цим погоджуються 17,36% опитаних, ще 17,74% українців категорично проти того, аби зброя була в обігу серед цивільного населення.

Нагадаємо, що 23 лютого 2022 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону про право на цивільну вогнепальну зброю (№5708).

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", в умовах війни більш ніж удвічі зросла кількість тих, хто підтримує надання українцям права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00"Там демони і ЦРУ!": дівчина підпалила квартиру і сіла на вулиці читати книгу, за нею приїхали санітари (відео)
19:00Убивство працівниці банку: жінку зарізав колишній чоловік через ревнощі, осиротіла 9-річна донька (відео)
15:30У Миколаєві молодик зґвалтував 19-річну дівчину, яка вийшла на пробіжку
13:15Посеред жвавої вулиці хлопець зарізав працівницю банку: відео моменту
11:00В Одесі 5-річна дівчинка, яка грала із сестрами та братами в хованки​, випала з вікна

Актуальні статті

Більше публікацій
«руський мир» в українському спорті
Звела рахунки з життям українка, у якої на війні загинула близька людина: фото передсмертної записки і відео
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка