Лихо на Львівщині: через буріння газової свердловини утворилися гейзери та провалля (відео)

27-04-23 16:14
Zaxid.net

У селі Розвадів, що неподалік міста Миколаїв на Львівщині, сталася надзвичайна ситуація через розвідувальне буріння газової свердловини, яке проводить бурова компанія «Горизонти». Вночі у селі з-під землі хаотично почали вибиватися гейзери води та газу. У результаті пошкоджені кілька будинків, а також сільські городи та криниці. Людей довелося виселяти з помешкань.

«У нас проводяться геолого-розвідувальні роботи. Сталося так, що дуже швидко пішов газ з-під землі у «підшкірну» ґрунтову воду. Усе почало виходити на поверхню, утворилися гейзери – у когось на городі, в когось коло хати, коло стайні. Близько опівночі почала бити вода з грязюкою та газом», – розповів голова Розвадівської громади Роман Сидор.

З його слів, о 2:00 бурова компанія «Горизонти», яка проводить роботи на відстані близько 1,5 км від села (на іншому березі Дністра) вимкнула бурову установку, ситуацію вдалося стабілізувати. У результаті постраждали три будинки, які підмило водою, а також городи та криниці. Вночі люди з цих будинків були виселені.

Голова громади також розповів, що вже відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, а представники підприємства запевнили, що готові компенсувати збитки мешканцям села. До ліквідації наслідків усі роботи з буріння свердловини зупинені.

За інформацією голови Львівської ОВА Максима Козицького, у результаті надзвичайної ситуації, пов'язаної з витоком природного газу, з будинків відселені 29 мешканців, зокрема, дев'ять дітей.

"Профільні спеціалісти спостерігають за розвитком подій та роблять необхідні розвідки. Повертатися до домівок людям, господарства яких постраждали, рекомендують лише після дозволу фахівців", - зазначив він.

За даними YouControl, бурова компанія «Горизонти», яка проводить роботи біля Розвадова, належить Зіновію Козицькому, батькові голови Львівської ОВА Максима Козицького.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)