Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика

Молода мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика. Слідчі з'ясували, що малюка вбили. Про випадок пише zerkalo.io.

Звинувачення у вбивстві новонародженого висунули 19-річній мешканці білоруського Солігорська. Подробиці кримінальної справи розповіли у прес-службі Слідчого комітету.

Понад два роки тому студентка медичного коледжу познайомилася із забезпеченим та дорослим чоловіком. Знайомство переросло в дружбу і близькі взаємини. У лютому минулого року жінка дізналася про вагітність та повідомила батька дитини. Разом пара не мешкала, але вирішила розписатися. Здобувши медичну освіту та пропрацювавши недовго у місцевій лікарні, майбутня мама пішла в декрет.

Первенец у пари народився восени. Повернувшись додому з пологового будинку, жінка залишилася жити у матері, а чоловік її відвідував.

Одного листопадового вечора жінка зателефонувала в швидку і розповіла, що її син впав з пеленального столика. Медики, що прибули на місце, встановили діагноз: перелом склепіння черепа, забій головного мозку. Укутавши немовля в плед, бригада попрямувала до реанімації, де лікарі кілька годин боролися за життя новонародженого хлопчика, але врятувати його не вдалося.

Пізніше до приймального спокою лікарні приїхав слідчий, щоб поговорити з батьками малюка. 19-річна мама пояснила, що хотіла поміняти підгузник і залишила немовля на кілька хвилин без нагляду на пеленальному столику, а повернувшись, виявила його на підлозі. У цей момент у будинку вона знаходилася одна, і про те, що сталося, відразу ж повідомила рідним і зателефонувала до швидкої.

"Сумніння в почутій історії у слідчого з'явилися відразу - молода мама вказувала, що ніжки дитини звисали з краю стільниці, а зовсім малий вік малюка фізично не дозволяв йому робити активні дії", - повідомили у Слідчому комітеті.

На місці слідчий з'ясував, що пеленальний столик, поєднаний з ліжечком, мав значні борти. Жінка поводилася досить спокійно, але після уточнюючих питань почала плутатися у своїй розповіді і вигадувати нові версії події. Потім вона запитала правоохоронців, яке покарання на неї чекає, якщо вона розповість правду.

Молода мама залишилася в квартирі одна, коли дитина стала вередувати. Заспокоїти його все ніяк не виходило, і жінка злісно, що той не переставав плакати, кинула його на підлогу. А чоловікові та матері розповіла про випадкове падіння дитини.

Жінку було затримано. Через кілька днів вона відмовилася від своїх зізнань, пославшись на післяпологову депресію.

У розмові зі слідчими батько дитини розповів, що за кілька годин до трагедії перед виходом з дому почув, як на той момент йому здалося, жартівливу фразу від дружини, яка втомилася: «Може її здати в дитбудинок?».

Слідчі досліджували мобільник підозрюваної та з'ясували, що з самого ранку вона переглядала сторінки в мережі з відомостями про передачу дитини до притулку, смерті дітей внаслідок падіння, під ковдрою, обговорення трагедій на форумах та схожий контент. Надавати першу медичну допомогу жінка, будучи медиком за освітою, не поспішала, а дзвінок на лінію 103 взагалі був здійснений через не менше 10 хвилин після події.

Версію падіння дитини зі столика було виключено. Експерти встановили, що травми, які отримала дитина, характерні для падіння з висоти понад 1,5 метра (що набагато вище за конструкцію), або тієї, що вказувала мати, в ході слідчих дій, але із застосуванням фізичної сили для кидка об підлогу.

Експерти підтвердили, що, незважаючи на пригнічений стан обвинуваченої після народження немовляти, вона могла усвідомлювати фактичний характер своїх дій.

19-річній жительці Солігорська звинуватили у вбивстві завідомо малолітнього, який перебуває в безпорадному стані. З санкції прокурора до неї застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
18:55Вирвало палець, роздроблена кисть, множинні переломи: 10-річну дівчинку покалічив ліфт
18:35Одеський військовий курсант розбився на смерть, стрибаючи з парашутом
18:21Момент замаху на Фіцо, 5 пострілів (відео)
20:00Батько на Одещині зґвалтував рідного 1,5-річного сина на очах у матері
19:00Відгамселив ногами і зґвалтував на очах у дітей: зек, помилуваний Путіним, зробив страшне з 15-річним хлопчиком

Актуальні статті

Більше публікацій
Звела рахунки з життям українка, у якої на війні загинула близька людина: фото передсмертної записки і відео
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни