Офіційно: метро в Україні припинить роботу відсьогодні

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що з 17 березня в Україні буде зупинена робота метрополітену. У той же час, залізничне й автобусне сполучення між містами припинить свою роботу з полудня 18 березня. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram.

"З 18 березня забороняють залізничні, авіа- та автобусні міжміські й міжобласні пасажирські перевезення. Нацполіція буде контролювати дотримання цих норм. З 12.00 18 березня в Україні припиняються залізничні, авіаційні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а з 17 березня зупиняється робота метро у містах", - зазначив міністр.

Наразі міські перевезення можуть здійснюватися за умови наявності до 10 осіб у маршрутних таксі, тролейбусах, автобусах, вагонах трамваю. Особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень. Про це у своєму Telegram-каналі також повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який перебував на позачерговому засіданні уряду.

«Комісія з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням прем'єра прийняла рішення про закриття метрополітену в Києві, Харкові та Дніпрі протягом 17 березня», - написав він.

Раніше в своєму відеозверненні Зеленський закликав уряд 18 березня з 00:00 затвердити припинення роботи метро, залізниці, авіа, автобусних перевезень. Міські перевезення можуть здійснюватися в режимі до 10 осіб в маршрутних таксі та таксі, і до 20 чоловік в тролейбусах, автобусах, вагонах трамваїв.

За пропозицією Зеленського, все спортзали, ТРЦ і ресторани повинні бути закриті не тільки в Києві, а й в усіх містах України. А вже з 12:00 18 березня в Україні має бути припинено авіа, залізничне і автобусне сполучення між містами і областями.

Водночас мер Харкова Генадій Кернес заявив, що не закриватиме метро. Окрім того, Харків став єдиним обласним центром (за винятком тимчасово окупованих), де місцева влада не призупинила роботу об'єктів загального користування, таких як торгові центри, тренажерні зали, салони краси тощо.

Рішенням міськради Харкова було закрито ТЦ Барабашово, ТЦ Квінта, а також призупинено роботу місцевих нічних клубів.

В Україні офіційно підтвердили сім випадків зараження коронавірусом — чотири у Чернівецькій області, два у Києві та один летальний у Житомирській області.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)