Патрульні масово труїли киян клофеліном

26-12-16 12:18
Вести.UA

Троє патрульних київського метрополітену придумали оригінальний вид підробітку. Вони знайомилися з киянами, щедро пригощали їх випивкою, приправленою сильнодіючими препаратами, а коли жертви втрачали свідомість, чистили їх кишені.

Всього у справі сім потерпілих. Дніпровський суд Києва визнав трьох інспекторів патрульної служби столичного метрополітену винними в грабежах і розбоях. З середини 2014 року вони накачували киян «Клофеліном» і «Азалептолом», а потім знімали з них цінності.

Перший випадок стався влітку 2014 року в «Гідропарку». Тоді жертвами стали дві дівчини, яких «кавалери» пригостили шампанським з ліками, а потім зголосилися підвезти додому. У однієї з них бандити вкрали гроші, документи, телефон, iPad і зняли прикрас на суму 30 тис. грн. Причому, забрали навіть б/у рушник з прикрасою дельфіна і рибки. У її подруги вони вкрали грошей, цінностей та речей на 25 тис. грн. А після пограбування все віднесли в ломбард.

Після цього своїх жертв патрульні грабували навіть на роботі. Одного з чоловіків завели в кімнату «міліції» на станції метро «Академмістечко». Там зажадали викласти все майно (телефон, плеєр і банківську картку на стіл, чоловіка вивели з метро, а речі на суму 1,2 тис. грн. забрали собі.

Наступними жертвами ставали жінки і чоловіки, за якими вони стежили, а потім пригощали алкоголем. Всі напади відбувалися неподалік від метро «Чернігівська» і «Дарниця». Жертви приходили в себе в лікарнях, але толком нічого не могли згадати. При цьому від медиків дізнавалися, що їх цькували хімією. Пізніше експертиза встановила, що коктейль із сильнодіючих препаратів міг призвести до летального результату. Затримати банду «перевертнів» вдалося лише в кінці грудня 2014-го. У одного з патрульних при собі знайшли наркотики, у другого – пістолет та набої. Двоє отримали п'ять років позбавлення волі. Третій – 5 років і три місяці. Відомо, що патрульні – уродженці Київської, Чернігівської та Хмельницької областей. Двоє з силовиків – одружені, виховують маленьких дітей, третій – доглядає за матір'ю-інвалідом.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)