Перший прем'єр України шокував правдою про Донбас

08-03-17 21:34
Гордон

Значна частина населення Донбасу побувала в місцях позбавлення волі, або мала проблеми із законом у тому чи тому вигляді.

Про це в авторській програмі Дмитра Гордона на телеканалі "112 Україна" заявив перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін.

За його словами, заява колишнього голови Донецької області Сергія Тарути, про те, що на Донбасі "сиділи або притягувалися - приблизно 800 тисяч", є "абсолютною істиною".

"Це величезна цифра, але це правда, тому що ті, хто звільнився з місць не таких віддалених, шукали собі роботу, причому, їх ніде не зустрічали з розпростертими обіймами. Як подивляться - стрижений, значить, намагаються від них відмовитися. А на шахтах завжди не вистачало робочої сили. Всі паркани, паркани були обклеєні оголошеннями "потрібні, потрібні, потрібні". І вони знаходили собі місце на шахтах Донбасу", - пояснив він.

Фокін стверджує, "знає абсолютно точно", що 37% працівників на шахтах "Першотравневськвугілля", якими він керував свого часу, мали "стосунки із законом".

"Але в Єнакієвому - 40%", - додав він.

Фокін зізнався, що сам свого часу двічі отримував сувору догану за рукоприкладство.

"Коли мене Щербицький (голова ЦК КПУ - Ред.) запросив на бесіду, щоб поставити на чолі Держплану, він, гортаючи мою особисту справу, спочатку сказав: "Ну, що мені з ним розмовляти? Я його знаю прекрасно стільки років". А потім так, механічно перевертає сторінки досьє, і потім у нього очі полізли на лоб, і він каже: "Як, у тебе два строгача?!" Я говорю: "Володимире Васильовичу, так вони ж зняті". - "А за що?" і коли я йому розповів, за що, ця велика людина сказала мені: "Чорт його знає, може, я й сам точно так би вчинив на твоєму місці", - розповів екс-прем'єр.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)