Портников вказав на тривожну стабільність у Криму

26-05-17 11:12
Крим.Реалії

Після окупації Криму Росією місцева влада на півострові роками не змінюється, при цьому на материковій частині України цей процес відбувається активно.

Про це у блозі для "Крим.Реалії" написав журналіст Віталій Портников.

"Ось вже де збереглася справжня елітна стабільність. Я б навіть сказав, що Крим сьогодні стабільніший, ніж був при Януковичі – "макіївські", які розділили з кримськими кримінальними кланами управління півостровом, витіснені своїми більш щасливими конкурентами, і керівництво Криму стало таким, яким воно було до впровадження соратників президента-втікача", – зазначив Портников.

За словами журналіста, останнє, що Янукович зробив для Криму, то це допоміг замінити "донецького" прем'єра півострова на місцевого "братка".

"На перший погляд, це може виглядати дивно. У Росії роками журилися, що Крим не розвивається, розкрадається, знищується – і в результаті залишили наглядати за півостровом саме тих людей, які його не розвивали, розкрадали, знищували. Але такий підхід цілком відповідає логіці путінського "застою" – благодатного періоду для номенклатури, присмоктатися до місць годування мертвою хваткою. Звичайно, це не брежнєвський "застій", а чекістський, час від часу переривається "посадками" то одного, то іншого номенклатурника",– додав Портников.

На думку журналіста, кримські "братки" вдало вписалися в путінську вертикаль, і в Кремлі просто не розуміють, навіщо – і головне, на кого – їх міняти.

Процес українських змін переживе ще чимало злетів і падінь, успіхів і криз. Але головне – він неминуче буде тривати. А кримська влада так і застигне, як муха в російському бурштині,

– підсумував Портников.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
11:078-річну дівчинку, яка пішла по хліб і зникла безвісти, знайшли у лісі удушеною (відео)
22:30Двоє "героїв сво" з зони зарізали таксиста у Криму, щоб викрасти його авто: подробиці і фото
22:00"На бруківці валяються мізки": у Києві чоловік викинувся з вікна і розбився вщент (відео)
21:43У Дніпрі 17-річна дівчина повісилась на мотузці від штор, її знайшли батьки
21:23У Києві біля Гідропарку в масовій ДТП загинула 1,5-річна дитина, вагітна жінка та чоловік у важкому стані (фото, відео)

Актуальні статті

Більше публікацій
«руський мир» в українському спорті
Звела рахунки з життям українка, у якої на війні загинула близька людина: фото передсмертної записки і відео
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка