Причетний до резонансного вбивства журналіста під час Майдану отримав умовний термін

22-12-17 15:03
УНН

Шевченківський районний суд Києва засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно лідера групи "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в лютому 2014 року.

Як встановив суд, 17 лютого 2014 року уродженець Горлівки Донецької області Юрій Крисін за грошову винагороду в розмірі 20 тисяч дол погодився зібрати групу "тітушок" для протидії учасникам Евромайдана.

18 лютого 2014 року Крисін і його підлеглі зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття активістів. В той день близько 21:00 вони з допомогою гранати зупинили автомобіль, в якому їхав В'ячеслав Веремій, витягли його з машини, а потім побили бітами. Після цього один із зловмисників вистрілив у журналіста, який через деякий час помер в лікарні.

Крисін під час судового засідання зізнався в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень, але заперечує умисне вбивство Веремія.

Суд кваліфікував дії Крисіна за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. У той же час суд врахував пом'якшуючі обставини, а саме наявність у обвинуваченого двох малолітніх дітей і його каяття. Крисін був засуджений до чотирьох років в'язниці умовно, тобто звільнений від покарання з випробувальним терміном у два роки. Також Крисін зобов'язаний відшкодувати судові витрати в розмірі 12284 грн.

Рішення суду присутні у залі зустріли криками "Ганьба", сам Крисін втік від журналістів.

Дружина Веремія заявила, що суд вказав неправдиву інформацію у вироку, зокрема назвав Крисіна несудимим, в той час як він вже був двічі засуджений за хуліганство і побиття громадян.

Раніше підозрюваного у вбивстві київського журналіста Веремія відпустили на свободу, знявши електронний браслет.

Народився і все життя прожив у Києві. У 2003 році закінчив Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Після навчання в університеті почав працювати журналістом. Від 2005 і до закриття газети у 2011 році — журналіст видання «Газета по-киевски», де працював кореспондентом міських новин, зокрема, провів журналістське розслідування щодо будівництва резиденції Віктора Януковича «Межигір'я». Потому протягом півтора року, з жовтня 2011 до лютого 2013, працював на сайті Обозреватель, підготував 575 статей. Паралельно з роботою в «Обозреватель» дописував на сайт «Ukrainian iPhone», був редактором однієї з рубрик. На початку 2013 року перейшов на роботу в газету «Сегодня», і вже за кілька тижнів пішов звідти до редакції газети «Вести», яка тоді щойно відкрилася. За даними самої газети, у «Вестях» він був одним з провідних журналістів видання, писав на гострі соціальні теми, проводив журналістські розслідування.

Колеги-журналісти згадують Веремія як відкриту, добру людину, яка завжди готова прийти на допомогу.

Працюючи в «Газета по-киевски», В'ячеслав одружився з коректором цієї газети Світланою Кирилаш, у грудні 2009 в них народився син Максим.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:31У Києві чоловік тероризував 15-річну доньку знайомої своїми інтимними фото та порновідео
14:21З 20 поверху зірвався чоловік, намагаючись врятуватися від пожежі, а другий сів на кондиціонер: відео моменту
14:02У Києві маршрутка влетіла в вантажівку, багато постраждалих: подробиці і фото
12:48У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідки, яку врятували і вивезли з зони бойових дій (фото)
22:04Затримано співробітника моргу, який ґвалтував трупи та знімав процес на відео

Актуальні статті

Більше публікацій
Звела рахунки з життям українка, у якої на війні загинула близька людина: фото передсмертної записки і відео
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни