Путін сам загнав себе в пастку - політолог

06-10-15 09:37
Zik.ua

Розпочавши воєнну кампанію в Сирії, Путін ризикує оголити оборону власної країни. Таким чином він сам загнав себе у пастку. Про це сьогодні у коментарі для ZIK заявив політолог Володимир Цибулько.

На його думку, не можна стверджувати, що Путін в Сирії «переграв Захід». «Путін гру почав, але говорити про певний виграш можна тоді, коли є чітка картина виходу з цього сценарію. А в Путіна, навпаки, виходу немає. Він буде вгрузати далі й далі. Першими бомбардуваннями, які росіяни провели, справа не закінчиться. Треба буде підключатися до наземної операції. Ні фінансів, ні якісного озброєння для цього в Росії немає. Тобто він ризикує оголити оборону власної країни. Можна сказати, що Путін сам себе загнав у пастку», – зазначив Цибулько.

Стосовно збільшення потоку біженців із Сирії він зазначив, що Європа і так за рік «переварює» до 300 тис. біженців з Північної Африки. «Тому збільшення на 100 тис. насправді не було великим шоком. Ця проблема трохи гіперболізована. Але, в принципі, Європа має свої параметри для розширення населення і вона переживе це без якихось особливих проблем. Навпаки, ці люди ще увіллються в економіку ЄС», – вважає політолог. Водночас він переконаний, що Україна не може бути відсунута на другий план у зв’язку з подіями на Близькому Сході, тому що на європейському континенті відбулася анексія. «І доки ця територія не буде звільнена, доти будуть діяти санкції. Думаю, що Путін якраз пробує викрутитися від нової хвилі санкцій, які можуть бути застосовані за невиконання мінських домовленостей», – додав Цибулько.

Нагадаємо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії. Глава адміністрації президента РФ заявив, що Росія в Сирії буде використовувати ВПС на прохання президента Сирії Башара Асада проти «Ісламської держави».

Того ж дня стало відомо, що Росія завдала свого першого авіаудару в Сирії, неподалік від міста Хомс. У свою чергу, Міноборони РФ підтвердило повідомлення про удари російської авіації на території Сирії і водночас запевнило, що бореться саме з «Ісламською державою». За різними даними, внаслідок російських авіаударів у Сирії в середу загинули десятки людей, у тому числі мирні жителі – жінки й діти.

Держсекретар США Джон Керрі у бесіді з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що авіаудари Росії не сприяють врегулюванню конфлікту в Сирії. В інтерв’ю CNN Керрі розповів, що США більше не вимагають негайного відходу Асада з поста президента, а вважають, що він повинен залишити пост в результаті «плавного, керованого перехідного періоду».

За інформацією журналіста «Голосу Америки», Росія розбомбила в Сирії села вихідців з Кавказу. Сирійська опозиція заявила про 36 загиблих мирних жителів. При цьому, російське агентство «РИА Новости» повідомило, що в ході спецоперації в трьох поселеннях на північний захід від Хомса було вбито трьох польових командирів і 107 рядових членів угруповання «Фронт ан-Нусра», яка пов’язана з «Аль-Каїдою» і конфліктує з ІД. Сам Хомс залишається під контролем урядових сил. Саудівська Аравія вимагає від РФ припинити військові операції в Сирії і заявляє, що бойовиків «Ісламської держави» не було у районах, по яких завдали авіаударів російські літаки.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)