Саудівський принц попередив Путіна про «наслідки» операції в Сирії

12-10-15 15:42
Reuters

У ході переговорів в Сочі Володимира Путіна з міністром оборони Саудівської Аравії принцом Мухаммадом ібн Салманом саудівська сторона заявила, що військове втручання Росії в сирійський конфлікт матиме «небезпечні наслідки».

Про це Reuters розповіло обізнане джерело в королівстві. Співрозмовник агентства додав, що Саудівська Аравія у ході зустрічі наполягала на тому, щоб Росія приєдналася до вже діючої коаліції по боротьбі з тероризмом. Крім того, саудівська влада вважають, що дії Росії в Сирії залучать її в міжобщинної війну і сприятимуть залученню до Сирії нових екстремістів. Джерело додало, що в ході переговорів Ер-Ріяд заявив, що продовжить підтримку сирійської помірної опозиції. Принц також підтвердив незмінність позиції по долі президента Бараша Асада: однією з умов мирного врегулювання в Сирії є відхід Асада.

Переговори в Сочі пройшли 11 жовтня. Як важлива обставина спостерігачі підкреслювали, що принц Мухаммед ібн Сальман вважається вірогідним наступником короля. За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, сторони обговорили кроки з наближення політичного процесу врегулювання в Сирії.

Саудівський МЗС, у свою чергу, висловив побоювання у зв'язку з операцією Росії в Сирії. Саудівська Аравія закликала до політичного врегулювання в Сирії на базі Женевського комюніке і з перехідним урядом за участю представників режиму і опозиції. Саудівська Аравія була у числі семи країн, які на початку жовтня закликали Росію припинити наносити авіаудари по сирійській опозиції. Спільну заяву про імені США, Великобританії, Франції, Німеччини, Саудівської Аравії й Катару опублікував тоді МЗС Туреччини.

У заяві Туреччина запропонувала Росії «сфокусуватися» на боротьбі з ісламськими бойовиками, а також висловлює глибоку стурбованість авіаударами, які в останні два дні завдає російська авіація по об'єктах в Сирії.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
21:34На Дніпропетровщині хотіли вбити багатодітну сімʼю: з’явились подробиці розправи і відео
20:42Вилізла на стілець на балконі: у Києві 2-річна дівчинка випала з багатоповерхівки (фото)
19:47На Житомирщині чоловік застрелив свою 7-річну дитину, дружину, а потім і себе (відео)
18:35У США поліцейські застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)