Соратник екс-ватажка бойовиків ДНР пішов в депутати (фото)

26-08-19 00:29
Крим.Реалії

Відомий бойовик Сергій Здрилюк (кличка "Абвер"), який вважався правою рукою екс-ватажка так званої ДНР Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, балотується на незаконних "місцевих виборах" в окупованому Криму.

Як зазначається, агітаційні плакати Здрилюка були виявлені в одному зі спальних районів Сімферополя. На плакатах немає інформації про висунення Здрилюка в депутати, однак присутнє гасло "Працювати для людей".

Відзначається, що в травні 2014 року контррозвідка Служби безпеки України повідомила, що встановила реальне ім'я і прізвище одного з ключових учасників злочинної диверсійної групи "Стрілка" (Ігоря Гіркіна) - "Абвера". Як повідомили в СБУ, диверсантом з позивним "Абвер", який фактично був правою рукою "Стрілка", є громадянин Росії Сергій Здрилюк. В СБУ стверджували, що Здрилюк має також паспорт громадянина України. Він народився 23 липня 1972 року в Вінницькій області, тривалий час проживав у Криму.

За версією українських силовиків, саме на території АР Крим Здрилюк пройшов спеціальну підготовку і 12 квітня 2014 року в складі групи "Стрілка" прибув до Донецької області "для участі у масштабній диверсійній операції і тероризування мирного населення".

Сергій Здрилюк після повернення з Донбасу в анексований Крим заснував підприємство, яке займається вирощуванням зернових культур в Бахчисарайському районі.

У червні 2019 року на базі офісу КПРФ в Криму відбувся з'їзд по створенню "комітету звільнення УРСР", співголовою якого обрано Сергія Здрилюка.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)