Суд збирається випустити підозрюваного в замовленні потрійного вбивства

Бізнесмена Сергія Скрипку, підозрюваного в підготовці замовного вбивства, через тиждень збираються випустити з в’язниці. А що такого? Його підозрюють всього лише в замовленні потрійного вбивства із застосуванням гранатомету.

14 червня в Обухівському районному суді мало б відбутися засідання у справі Сергія Скрипки, якого звинувачують в організації вбивства трьох осіб. Засідання не відбулося, і тепер зі Скрипки можуть зняти всі звинувачення. Чому? Та тому, що він був заарештований рівно рік тому. І якщо до 23 червня суд не почне розгляд справи по суті, то підсудного доведеться випустити на свободу – вже не буде юридичних підстав тримати людину в СІЗО.

Не встигли за рік – значить, випускайте!

Чому ж так відбувається? Слідство проведено чітко, докази і свідчення свідків виглядають переконливо… А просто судді пригальмовують процес. А як сказати по-іншому? Засідання з надуманих причин методично переносять – місяць за місяцем, вже рік. Ось і 14 червня суд не відбувся, оскільки на нього не з’явився адвокат Скрипки. Точніше, один з його чотирьох адвокатів. Уявіть, ви найняли стільки юристів, а їм з’явитися на суд все ніколи! Але ж перед цим не було жодного засідання, на якому були відсутні адвокати або члени сім’ї Скрипки.

Судове засідання перенесено на 18 червня. Якщо вкотре під прикриттям суддів захисники зможуть зловживати процесуальними нормами, Скрипку доведеться відпустити.

Але, сподіваємося, цього не буде – справа під пильним наглядом громадськості. Якщо Скрипка не винен, нехай його випустять, але нехай свою невинність він доведе в суді! А поки на ньому висить, по суті, звинувачення в тероризмі. Навіть якщо країна бере участь у військовому конфлікті – це не привід “гатити” з гранатометів в мирних українських селах.

Ще раз повторимо: слідство проведено ретельно, тепер справа за судом. Якщо адвокатам ніколи відвідувати судові засідання, існує перевірений спосіб: суд повинен призначити державного захисника, таким чином ізолювавши на час суду ймовірного терориста. І дивно, якщо суд цього не зробить – Військова прокуратура вже рекомендувала призначити державного адвоката.

А тепер нагадаємо читачам про цю гучну справу. Хто ж такий Сергій Скрипка та що він зробив?

У 2018-му році Скрипці було оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Справа кваліфікували як максимально важливу, нею зайнялося Головне слідче управління СБУ під процесуальним керівництвом Військової прокуратури ГПУ.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)