У Харкові арештували двох поліцейських: П'яними пограбували перехожих

07-09-17 11:30
Depo

Харківський суд обрав поліцейським міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту

Про це йдеться ухвалах Червонозаводського райсуду Харкова від 2 вересня

Підозрювані – 20-річний та 24-річний поліцейські батальйону поліції охорони в Харківській області – обвинувачуються у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу (грабіж). Слідчий просив підозрюваним обрати міру запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою з визначенням застави в розмірі 128 тис. грн.

Згідно матеріалів справи, 30 серпня близько 23:00, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, на проспекті Ювілейному двоє поліцейських підішли до незнайомого чоловіка та заволоділи його портмоне з близько 50 грн, водійськими правами та телефоном. Одразу після цього, о 23:15, зловмисники підішли до ще одного чоловіка й також відібрали в нього гроші. Однак другий постраждалий прослідував за нападниками та не втрачав їх із поля зору, поки патрульні їх не затримали. Після затримання у поліцейських вилучили відібрані у постраждалих речі.

Під час засідання підозрювані заявили, що звільнилися з поліції за власним бажанням 29 серпня – за день до скоєння злочину. При цьому вони визнали вину та розкаялися.

Адвокат підозрюваних заявив, що немає підстав для тримання чоловіків під вартою, та наголосив, що потерпілим буде відшкодована матеріальна та моральна шкода.

Суд не взяв до уваги інформацію про звільнення чоловіків з органів внутрішніх справ, оскільки 31 серпня слідчий отримав у відділі кадрів Управління поліції охорони Харківської області накази про призначення та пересування підозрюваних по службі. Інформації про звільнення чоловіків з органів внутрішніх справ станом на 31 серпня у відділі кадрів не було.

Вивчивши докази, суд обрав підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці – до 30 жовтня 2017 року.

Водночас, за словами джерела у правоохоронних органах Харківщини, поліцію викликав другий постраждалий. Екіпаж патрульних незабаром затримав підозрюваних. На бодікамах патрульних зафіксовано, що затримані представилися працівниками поліції та пред'явили посвідчення Управління поліції охорони.

Однак, коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, посвідчень працівників УПО у затриманих уже не було й чоловіки сказали, що вони вже звільнилися.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:30Айтішник зарубав дружину сокирою через часті сварки, а труп прикопав у лісі
19:56"Розстріляний" в Одесі бізнесмен живий: до замовного вбивства причетна рф (фото, відео)
18:51Не квадробінгом єдиним: у рф зумери їдуть на "монастирінг", щоби вилікувати душу - ФСБ в захваті (відео)
17:57В Одесі 13-річна школярка померла під час повітряної тривоги
19:35У Тернополі біля студентського гуртожитку помер працівник університету

Актуальні статті

Більше публікацій
Зневірених від війни українців розводить на шалені гроші "Богородиця", дублер "Білого братства": відео хворої
Співробітників МКЧХ заживо спалили окупанти, але Червоний Хрест сам спровокував це (відео)
У РФ в'язні перерізали заручників у колонії, багато жертв: усі подробиці, фото, відео
У Києві в "Ікс-Парку" з’явились незвичні меморіали пам’яті загиблих Захисників (фото, відео)
"Звільнення "КНР": ЗСУ хочуть захопити Курську АЕС, щоб обміняти на ЗАЕС, але їх потрошать на органи