У Києві побили журналіста-розслідувача: поліція "не бачить" зв'язку з професійною діяльністю

Кілька потужних ударів наніс столичному журналісту-розслідувачу Володимиру Унжину охоронець т.в.о Затоківської селищної ради на Одещині В’ячеслава Бокія. Журналіст, показавши своє посвідчення, намагався поставити кілька запитань, проте наштовхнувся на хвилю агресії.

Нагадаємо, що Володимир Унжин є співзасновником проекту журналістських розслідувань "Дістало". Близько року в складі групи розслідувачів він займався викриттям земельного свавілля і незаконної діяльності Затоківської селищної ради та В'ячеслава Бокія (тимчасового виконувача обов'язків голови селищної ради) зокрема.

Поліція кваліфікувала напад на Унжина за ст. 125 – легкі тілесні ушкодження, натомість сам журналіст наполягає на переквалаіфікації за професійною статтею 171 – перешкоджання журналістській діяльності.

Про це Володимир Унжин розповів у листі до Національної спілки журналістів України, повідомивши, що інцидент стався 20 грудня у Києві у закладі громадського харчування. Володимир намагався поставити кілька питань пану Бокію, який є фігурантом журналістських розслідувань, проте той попрохав охоронця «розібратися» із наполегливим журналістом.

Після нападу журналіст звернувся до поліції, де пояснив обставини інциденту та надав відеозапис із телефону. А також наполіг на кваліфікації справи за статтею 171 КК України. Проте справу порушили за статтею 125 – "легкі тілесні ушкодження".

"Для мене таке рішення і поведінка правоохоронців – дивна і не зрозуміла, адже із відео все видно. Є підозра, що на поліцію тиснуть, адже нападники мають сумнівне минуле, - розповів у коментарі НСЖУ Володимир Унжин. – Зараз адвокати підготували заяву до поліції щодо перекваліфікації справи".

Національна спілка журналістів України також звернулася з офіційним листом до правоохоронців із проханням розглянути цю ситуацію.

"Якщо журналіст наполягає на порушенні справи саме за "журналістською" статтею, то це має бути пріоритетним для правоохоронців та стати однією з основних версій розслідування нападу, - переконаний голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Особливо, коли працівник ЗМІ отримав фізичні ушкодження".

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
21:40У Дніпрі чоловік розстріляв двох людей у гаражі
21:23Матір спалила 13-річну доньку на сексуальному листуванні: вона відправляла нюдси другу, а він їй дикпіки
21:09На Тернопільщині батько зґвалтував неповнолітню доньку
22:39На Хмельниччині батько зґвалтував рідну доньку
22:32На Київщині рецидивіст підпалив колишню дружину в її авто за відмову відновити сімейні стосунки (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)