У Путіна назвали кількість силовиків РФ у резерві для Білорусі

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков оцінив кількість правоохоронців в резерві Російської Федерації для Білорусі як досить розумнe. Про це повідомляє ТАСС.

"Він (резерв - ред.) cкладається з тих частин, які в разі крайньої необхідності зможуть перешкодити екстремістським діям в республіці ... Я нічого не можу сказати про озброєння, їх досить розумна кількість", - сказав Пєсков.

За словами представника Кремля, президент Росії Володимир Путін виходить з того, що резерв російських правоохоронців для Білорусі не буде використаний.

"Тут важливо усвідомлювати, і президент це підкреслив, що це саме резерв, і немає ніякої необхідності його задіяти. Президент Путін виходить з того, що він (резерв - ред.) не буде використаний. І ми виходимо з того, що з такого крайнього ситуацією Білорусь не зіткнеться", - додав Дмитро Пєсков.

За його словами, готовність Росії направити резерв правоохоронців в Білорусь ніяк не позначиться на відносинах між росіянами і білорусами.

"При цьому прессекретар відмовився відповідати на питання про те, чи готова буде Росія надавати допомогу населенню, громадянському суспільству Білорусі, якщо там знову відбудеться сплеск насильства з боку місцевих силовиків. Він назвав такі міркування гіпотетичними. Пєсков підкреслив, що екстремістські дії "з боку кого б то не було" можуть становити загрозу і для народу Білорусі. Представник Кремля пояснив при цьому, що влада Білорусі "не займаються екстремістськими діями", - повідомили в ЗМІ.

За його словами, резерв може бути задіяний в разі гіпотетичної небезпеки виходу ситуації з-під контролю, коли в небезпеці стабільність, взагалі існування органів державного управління і безпека людей. Йдеться про небезпеку, яка може настати в результаті екстремістських дій.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
17:23У Києві дівчина викинулась з 14-поверху і вбила перехожу жінку (фото)
17:08В Угорщині під час сварки вбили українця: подробиці
16:58У центрі Києва чоловіка на смерть придавило бетонною плитою, що зірвалась (фото)
16:44На Дніпропетровщині чоловік вбив, а потім закопав односельчанина у дворі
16:21"Мамо, пробач": дев'ятикласниця перед суїцидом залишила передсмертну записку

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)