У Таїланді в жінки, яка одужала, повторно виявили коронавірус

У Таїланді жінка заразилася коронавірусом COVID-19 через тиждень після одужання. Про це в четвер, 9 квітня, повідомляє місцеве видання Thai Rath з посиланням на департамент охорони здоров'я провінції Чайяпхум.

Відзначається, що на початку березня 38-річна жінка повернулася з-за кордону і захворіла. Вона 12 березня звернулася до лікаря в Бангкоку. Тест на коронавірус дав позитивний результат. Пацієнтка провела в одній зі столичних лікарень трохи більше двох тижнів, одужала, її виписали після потрійного негативного аналізу на COVID-19.

Повернувшись в рідну провінцію Чайяпхум в кінці місяця, жінка 4 квітня знову звернулася до лікаря з симптомами простудного захворювання. Потрійний тест на коронавірус виявився позитивним, її госпіталізували в інфекційне відділення однієї з лікарень провінції, де зараз проводиться повторне лікування.

"Це дивний випадок, але він підтверджений медичною документацією і показаннями лікарів Бангкока лікарні при епідеміологічному розслідуванні", - сказав глава департаменту охорони здоров'я провінції Чайяпхум Ватчіра Ботпхібун.

При цьому коронавірус практично не торкнувся Чайяпхум. У провінції зареєстрували всього чотири випадки зараження, включаючи жінку, хвору двічі.

За останніми даними, в Таїланді з початку епідемії коронавірусної інфекції зареєстрували 2423 випадки зараження, 940 осіб повністю одужали, 32 пацієнти померли.

Близько 50 позитивних тестів на коронавірус у пацієнтів, які раніше одужали, виявили в Південній Кореї, експерти припустили можливість реактивації.

Також стало відомо, що близько 50 пацієнтів у Південній Кореї, раніше визнаних здоровими від COVID-19, знову отримали позитивні тести на коронавірус незабаром після виходу з карантину. Про це заявили в Центрах з контролю захворювань Південної Кореї (CDC), повідомляє Bloomberg.

Корейські експерти припускають, що мова може йти, скоріше, про реактивацію коронавірусу, та не повторне зараження, оскільки позитивні тести були отримані незабаром після того, як людей випускали з карантину.

Гендиректор CDC Чжон Ин Кен заявив, що проводиться комплексне вивчення причин повторного захворювання. "Під час лікування було багато випадків, коли у пацієнта в один день тест був негативний, а наступного дня - позитивний", - розповів він.
Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:39На Хмельниччині батько зґвалтував рідну доньку
22:32На Київщині рецидивіст підпалив колишню дружину в її авто за відмову відновити сімейні стосунки (фото)
22:22На Харківщині серійний збоченець познущався над 15-річною дівчинкою
22:09На Полтавщині чоловік вбив двох людей через гроші, нанісши майже 40 ножових ударів
21:4623-річний дніпрянин зґвалтував 11-річну дівчинку, а потім наніс 19 ударів ножем

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)