Укртелефільм гальмує процес створення суспільного мовлення

Процес створення суспільного мовця гальмує державне підприємство Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», керівництво якої відмовляється виконувати покладені на нього законом про суспільне мовлення вимоги, повідомила начальник управління внутрішнього аудиту Державного комітету України з телебачення і радіомовлення Наталія Степанова під час засідання колегії відомства у вівторок.

За її словами, станом на 21 вересня в стані ліквідації було 28 державних телерадіокомпаній, окрім «Укртелефільму».«Колегія констатує, що в.о. директора Віктор Петренко не виконує вимог наказу Держкомтелерадіо про реорганізацію в частині здійснення заходів із внесення до Єдиного держреєстру запису про рішення щодо ліквідації юрособи», - повідомила Н.Степанова.

Крім того, за її словами, «Укртелефільм» не проводить інвентаризацію активів, як це передбачено нормативними документами з реорганізації державних мовців. Зокрема, тоді як усі інші юрособи надали матеріали попередніх інвентаризацій необоротних активів, «Укртелефільм» не провів попередню інвентаризацію необоротних активів і не надав до Держкомтелерадіо їхні результати.

Згідно з рішенням колегії, відповідальним підрозділам Держкомтелерадіо наказано розглянути питання і внести пропозиції щодо звільнення в.о. директора «Укртелефільму» Віктора Петренка.Відповідаючи на запитання, як вплине позиція «Укртелефільму» на подальшу реорганізацію, Н.Степанова зазначила: «Це загальмує процес реорганізації. А без реорганізації не буде корпоратизації».

Під час розгляду цього питання також було оприлюднено інформацію про те, що у вересні наказом НТКУ створено 27 філій майбутнього суспільного мовця, які об'єднають усі державні телерадіокомпанії після завершення ліквідації їхніх юросіб. Крім того, НТКУ завершив розробку проекту свого статуту в новій редакції, який до 1 жовтня має відпрацювати юридичний відділ Держкомтелерадіо і подати його на затвердження главі відомства.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному
21:00Шкільний двірник з лютого до березня ґвалтував двох 13-річних хлопчиків: фото 25-річного педофіла
20:00Біля Львова інспекторка податкової збила двох 13-річних дівчат на електросамокаті, діти травмовані

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)