Відкриття бази сексуальних злочинців: Поліція проситиме Раду прийняти "Закон Меган"

30-05-17 17:45
Канал 112

Поліція Донеччини пропонує посилити відповідальність за скоєння злочинів проти статевої недоторканості дітей, зокрема, ініціюватиме прийняття Верховною Радою "Закону Меган". Про це йшлося сьогодні на нараді в Донецькому главку поліції, повідомляє прес-служба Національної поліції.

За словами начальника ГУНП в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, у 2016 році на території України задокументовано понад 400 статевих злочинів стосовно дітей, але насправді їх набагато більше.

"Це латентні злочини, протягом багатьох років злочинці скоюють злочини, гвалтують дітей і не несуть покарання. В нашій країні сьогодні найгуманніше ставлення до людей, які скоюють злочини проти майбутнього держави", - сказав Аброськін.

Заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва зазначила, що "Закон Меган" – один з інструментів, який допоможе виявляти статевих злочинців та запобігати повторним злочинам.

"Але без активного залучення місцевої влади та створення необхідної інфраструктури допомоги, в тому числі - медичної та психологічної, комплексна система захисту дітей неможлива", - сказала Дєєва.

Зазначимо, "Закон Меган Канка" був прийнятий у США в 1996 році. Він названий на честь 7-річної дівчинки, яку зґвалтував та вбив 33-річний педофіл, який раніше вже відбував покарання за розтління двох малолітніх дівчаток. Закон передбачає створення відкритої бази даних осіб, які здійснювали сексуальні злочини, з оприлюдненням їхніх персональних даних – ім’я, прізвища, фото і місце проживання. Таким чином, кожен громадянин може в Інтернеті перевірити, чи не має їхній сусід чи шкільний вчитель судимості за статеві злочини. В деяких штатах можна зустріти плакати, які сповіщають про відсутність педофілів у місті. Також закон зобов'язує насильників довічно повідомляти до органів поліції про зміну місця свого проживання і роботи. Інформація вноситься у реєстр тільки після судового рішення.

"Серед пропозицій, з якими поліція Донеччини виходить до Верховної Ради України та Кабінету міністрів – посилення відповідальності за статеві злочини, створення публічного реєстру насильників, відкритого для всіх громадян, створення центрів реабілітації для осіб з педофілічними розладами та мобільні консультаційні пункти, до складу яких увійдуть представники поліції та соціальних служб", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
21:00Чоловік зарізав свою дружину в РАГСі під час розлучення, осиротіла 11-місячна дівчинка (відео)
20:12Зґвалтували дівчинку, якій було лише 5 днів від народження: педофілом виявився родич малечі
19:16На агропідприємстві в Польщі вбили українця й намагалися спалити його тіло
18:50"Тут вбили жінку, ходім зі мною": у Кілії чоловік зґвалтував 13-річну дівчинку
17:46​У Хмельницькому викинувся з вікна і розбився на смерть молодий хлопець: відео моменту

Актуальні статті

Більше публікацій
«руський мир» в українському спорті
Звела рахунки з життям українка, у якої на війні загинула близька людина: фото передсмертної записки і відео
Нестача сну у ранньому віці призводить до ризику розвитку алкоголізму
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка