За насильство над дружиною у столиці чоловіку загрожує 2 роки в'язниці

Слідчі столичної поліції повідомили про підозру чоловіку за вчинення домашнього насильства над дружиною. Про це повідомляє поліція Києва.

На обліку кривдників у Голосіївському управлінні поліції перебуває чоловік, який систематично вчиняє домашнє насильство над своєю дружиною. Правоохоронці взяли на контроль ситуацію у сім’ї, адже свідками сімейних сварок стають двоє неповнолітніх діток.

За словами старшої слідчої Голосіївського управління поліції Марії Голік, за ображання жінки районний суд тричі виносив ухвалу щодо притягнення кривдника до адміністративної відповідальності:

«Поліцейські мобільної групи реагування на факти домашнього насильства через штовхання та психологічне знущання над жінкою виносили термінові заборонні приписи відносно 40-річного зловмисника. Суд зобов’язував його виплачувати штрафи, застосовував до фігуранта адміністративний арешт на п’ять діб. Через те, що кривдник систематично продовжує свої неправомірні дії, ми розпочали кримінальне провадження».

У рамках досудового розслідування слідчі направили постраждалу на проходження експертизи, яка визначила, що 36-річна жінка потерпає від психологічного та фізичного насильства. Під час сварок, конфліктів та образ потерпілої були присутні неповнолітні діти, 2010 та 2016 років народження.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин громадських робіт до двох років позбавлення волі.

Нагадуємо контакти установ, які можуть допомогти у ситуації домашнього насильства:

Національна поліція України -102

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства - 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116123 (безкоштовно з мобільних)

«Гаряча лінія» для жертв домашнього насильства - 15-47

Національна дитяча гаряча лінія - 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116111 (безкоштовно з мобільних)

Цілодобова правова допомога - 0 800 213 103.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)