Замовила зарізати коханого: сплили подробиці резонансного вбивства від колишньої у Харкові (відео)

У Харкові поліцейські затримали жінку, яка замовила вбивство колишнього чоловіка, тому що не хотіла ділитися майном при розлученні. Кілера жінка знайшла серед знайомих. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Те, що чоловік жертва кілера, йому повідомили поліцейські, пише начальник слідчого управління Харківщини Сергій Болвінов. Спочатку вбивці потрібно було налякати чоловіка, але потім замовниця передумала та попросила зарізати свого коханого, вдарити ножем в печінку. Аби її запевнити, що план вдався – вбивство зімітували, із жертвою працювали гримери. "Живий труп" лякав навіть криміналістів. Повідомлення у месенджері з кодовою фразою "давай познайомимося" від найманого вбивці означало, що завдання виконано.

Замовниця продумала все до дрібниць. Жертву мали вбити, обговорювалися різні способи, після того “кілера” вона хотіла сховати в заміському будинку. Собі вигадала поїздку за місто як алібі.

"Чоловікові фактично довелося зображати мертвого – на фото він в пакеті, до того наші фахівці відзняли його з нібито вогнепальним пораненням в голову. Над обличчям працювали гримери. А деталі операції були максимально засекречені. Все було настільки реалістично, що "живий труп" на місці злочину перелякав навіть криміналістів, які прибули на виклик", - розповів Сергій Болвінов.

Інформація про те, що 55-річна харків’янка хоче вбити свого колишнього чоловіка, надійшла до правоохоронців від самого "кілера". Чоловік нещодавно звільнився з місць позбавлення волі та не мав наміру повертатися туди знову. Він повідомив, що через спільного знайомого до нього звернулася невідома жінка. Вона зав’язала з ним знайомство та розповіла, що нещодавно розлучилася з чоловіком. За час шлюбу вона придбала багато нерухомості у Харкові без залучення коштів чоловіка. Але у зв’язку з тим, що майно було придбане у шлюбі, чоловік претендує на половину.

"Жінка запропонувала спочатку сильно побити її колишнього за 100 доларів США. Нібито через це він буде вимушений відмовитися від претензій на майно, - розповів Сергій Болвінов. – Ми документували їхні зустрічі під час проведення негласних слідчих розшукових дій, проводили аудіо- та відеоконтроль. На наступні зустрічі жінка вже передала копію паспорта, власноруч написала адресу проживання її колишнього, а також запропонувала вбити його ножем".

За вбивство колишнього чоловіка підозрювана пообіцяла переоформити одну зі своїх квартир на виконавця злочину. Жінка ще декілька разів зустрічалася з так званим "вбивцею", обговорюючи деталі злочину. Повідомлення "давай познайомимося" було кодовою фразою про виконання замовлення.

Сергій Болвінов розказав, що поліцейські зв'язалися з потерпілим та повідомили йому, що на нього готується замах. Чоловік почав співпрацювати з правоохоронцями. Для імітації злочину були залучені фахівці та експерти. Були зроблені фото та відео зімітованого вбивства. І врешті-решт замовниця отримала очікуване кодове повідомлення від "кілера".

"Після цього слідчий зателефонував жінці та запросив до відділку поліції, повідомивши, що її чоловіка вбито. Вона спочатку не вірила, просила підтвердити, чи дійсно її чоловік помер. Їй слідчий показав фото, на якому вона впізнала свого чоловіка. Вона вдавала з себе жертву та обіцяла допомагати в розслідуванні цьому злочину, тому що раніше вона працювала слідчим прокуратури Алтайського краю рф і розслідувала таку категорію злочинів. Ми були здивовані її цинізмом", - розповів керівник слідчого управління поліції Харківщини і додав, що жінка плакала та вдавала вбиту горем дружину.

Після цього зловмисницю запросили в інший кабінет, де слідчий повідомив їй про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (готування замовного вбивства з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Жінку затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. До суду направлене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєння злочину підозрюваній загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00У Львові педофіл жорстоко зґвалтував у кущах 11-річного хлопчика, якого вистежив на дитячому майданчику
18:3313-річна дівчинка зважилась на самогубство, бо хлопець шантажував її хтивками і вимагав оральний секс
15:00У Вінниці бандити увірвались у квартиру до жінки та побили її сина, він помер від травм (відео)
13:33На Київщині поїзд на смерть збив 19-річного хлопця
12:30У Дніпрі ревнивець вбив цивільну дружину, а потім намагався вбити знайомого

Актуальні статті

Більше публікацій
Співробітників МКЧХ заживо спалили окупанти, але Червоний Хрест сам спровокував це (відео)
У РФ в'язні перерізали заручників у колонії, багато жертв: усі подробиці, фото, відео
У Києві в "Ікс-Парку" з’явились незвичні меморіали пам’яті загиблих Захисників (фото, відео)
"Звільнення "КНР": ЗСУ хочуть захопити Курську АЕС, щоб обміняти на ЗАЕС, але їх потрошать на органи
Найближчими роками майже вся Україна буде в епіцентрі потужного землетрусу