Навіщо фігуранти справ НАБУ відвідують Банкову (відео)

07-12-17 23:49
Схеми

Фігуранти розслідування НАБУ Микола Мартиненко та Борислав Розенблат ходять на зустрічі до Адміністрації Президента.

Це зафіксували журналісти програми "Схеми" (спільного проекту Радіо Свобода та каналу "UA:Перший") у спецрепортажі "Всі дороги ведуть в Адміністрацію Президента".

Так, зокрема, 1 грудня у супроводі охоронця на Банкову прийшов колишній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко, якого НАБУ підозрює у розтраті коштів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Біля офісу президента він відмовився розповідати журналістам про мету свого візиту.

Через три дні після відвідин Адміністрації Президента у Мартиненка був суд. Захист колишнього депутата просив скасувати його обов’язок – здати на зберігання свої закордонні паспорти. Зрештою, Солом'янський райсуд Києва виключив цю умову і повернув Мартиненку документи для виїзду за кордон.

Інший фігурант розслідування НАБУ, який навідувався на Банкову і якого зафіксували журналісти, – народний депутат Борислав Розенблат. Він є підозрюваним у так званій "бурштиновій справі". Антикорупційне бюро оприлюднило відео, на якому він розповідав, як може посприяти за винагороду реєстрації законопроект щодо видобутку бурштину в інтересах приватної компанії.

"Схеми" помітили Розенблата біля Адміністрації Президента 10 листопада. У коментарі журналістам він підтвердив, що прийшов сюди саме у своїй справі.

Дізнаюся, як там моя заява про захист моїх конституційних прав. Проти мене вчинили злочин працівники НАБУ, я про це заявляв з трибуни Верховної Ради України. Я писав заяву на ім’я Президента. Прошу захисту своїх конституційних прав. Він (президент – ред.), як гарант Конституції, повинен захистити. Був незаконний обшук у мене в літаку, затримання. І взагалі ця справа, яка ведеться проти мене, антиконституційна,

– пояснив Борислав Розенблат.

Адміністрація Президента у відповідь на запит "Схем" з проханням пояснити мету візиту Миколи Мартиненка і Борислава Розенблата та повідомити, з ким саме вони там зустрічалися, відповіла, що "відомості про відвідувачів містять персональні дані, які віднесені до інформації з обмеженим доступом".

Провівши кілька місяців біля Адміністрації Президента, знімальна група програми "Схеми" зафіксувала у своєму розслідуванні "Всі дороги ведуть в АП", що до офісу Порошенка приходять народні депутати, фігуранти розслідувань НАБУ, новопризначений суддя Верховного суду, бізнесмени та очільники силових відомств.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
22:39На Хмельниччині батько зґвалтував рідну доньку
22:32На Київщині рецидивіст підпалив колишню дружину в її авто за відмову відновити сімейні стосунки (фото)
22:22На Харківщині серійний збоченець познущався над 15-річною дівчинкою
22:09На Полтавщині чоловік вбив двох людей через гроші, нанісши майже 40 ножових ударів
21:4623-річний дніпрянин зґвалтував 11-річну дівчинку, а потім наніс 19 ударів ножем

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)