7-класницю ледь не продала на органи вчителька: нові подробиці у справі (відео)

У школі-інтернаті для обдарованих дітей на Харківщині вчителька ледь не продала дівчинку на органи.

7-класницю ледь не продала на органи вчителька: нові подробиці у справі (відео)

Вчителька української мови майже 8 місячців шукала покупців дитини, за яку запросила 13,5 тисяч доларів. Чутки про те, що жінка шукає у кримінальних колах бажаючих придбати 7-класницю, дійшли до правоохоронців. Вони працювали над справою чотири місяці, а коли дійшло до реалізації плану – відправили до неї підставних покупців. Жінку затримали при передачі коштів. Нині педагог із тридцятирічним стажем – у СІЗО.

«Сама ж дитина оговтується від шоку. Ользі – тринадцять років. Дівчина з багатодітної та незаможної родини. Донедавна навчалася у сільській школі. Аж раптом, до них навідалася сусідка Галина Іванівна», - розповідає замначальника ГУНП в Харківській області Андрій Гаркушин.

У школі-інтернаті для обдарованих дітей на Харківщині вчителька ледь не продала дівчинку на органи

Жінка-викладач наполягала – у Ольги хист до малювання. Її треба переводити у інтернат. Сама ж взялася допомагати – і підвозити дитину на навчання.

«Як вона приходила, з якими очима приходила і Олю обіймала, коли знала – куди її відправить», - розповідає мати потерпілої Ірина Парня і додає, що вчителька до них ходила щодня протягом року.

Все сталося напередодні, після занять. Галина Іванівна відправила дівчину у магазин за печивом. Коли школярка повернулася – побачила вчительку біля незнайомої машини.

«Звідти вийшла жінка, сказала, що вона мене продає», - пригадує шокуючий момент Ольга.

Її запхали у авто, але здаватися без бою семикласниця не збиралася.

«Вони мене зловили, посадили в машину, тримали за руки. Сказали, що вони з поліції. Але я не вірила. Все одно від них втекла», - каже потерпіла.

Згодом дівчина сама дісталася інтернату. Вже там і дізналася – це дійсно були копи. А її вчителька – вже у кайданках.

Над справою силовики працювали чотири місяці. Ще влітку до них дійшли чутки: викладач інтернату шукає у кримінальних колах бажаючих придбати школярку.

«Громадянка надавала медичну документацію і фотографії даної неповнолітньої», - розповідає замначальника ГУНП в Харківській області Андрій Гаркушин.

За ученицю жінка зажадала 13,5 тисяч доларів. До неї відправили підставних покупців, які кілька разів натякали – дитину купують «на органи».

«Їй коли натякнули, а ви не боїтеся – вона відповіла, що байдуже. Їй взагалі було байдуже, куди цю дитину заберуть. На органи, в рабство, жебратство. Їй було байдуже. Вона не цікавилася, куди заберуть цю дитину!», - розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За спробу продати неповнолітню педагогу світить до 15 років колонії. У інтернаті коментарів уникають. Говорять лише, що на жінку не було жодних нарікань.

Колишні учні називають Галину Іванівну чутливою, уважною та набожною. І розповідають: на початку 2000-х років жінка втратила єдину доньку – тій було 16 років.

«Потрапила в ДТП, 50 метрів від будинку. Так як у неї була єдина донька, вона в інтернаті не тільки як учитель – як мати з деякими дівчатками спілкувалася», - розповідає отець Антоній, колишній учень затриманої.

Він припускає – жінку могли спровокувати. На цьому ж наполягає і чоловік затриманої.

«Вона сказала: мене підставили. Я зараз так думаю – може до неї звернулися з провокацією, щоб усиновити», - заявив чоловік затриманої Леонід Коваленко.

Леонід – сам колишній міліціонер. Припускає, що дружина могла шукати для дівчини кращої долі. Наприклад, заможну родину. За це і могла отримати гроші.

Будинок, де мешкає дівчинка, яку ледь не продали на органи

«Вона могла взяти гроші. Як будь-яка жінка. Ну, могла. Як чоловік кажу, як міліціонер – потрібно бути об'єктивним. Але ні органи, нічого... Можливо їй підсунули за те, що надає допомогу в усиновленні або удочерінні», - вважає чоловік затриманої.

Сама затримана надавати покази відмовляється. Що штовхнуло педагога на тяжкий злочин – загадка. За чутками, жінка мала борги.

«У неї дуже багато боргів. Може десь прикрутили так, що їй вже не було куди діватися», - припускає мати потерпілої .

Ще кілька днів семикласниця Ольга проведе вдома. Потім – збирається повертатися у інтернат. Малювати їй дуже подобається. Директорка закладу лише сподівається, що ця історія не відіб'є у дівчини довіру до людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення