Безсмертя для ледачих. 7 продуктів, які потрібно їсти кожного дня

 Новое Время

Більшість дієт засновані на винятках. У багатьох випадках списки заборонених продуктів в рази довше переліку дозволених. Однак, деякі дієтологи не згодні з таким підходом і пропонують більш універсальний метод

Безсмертя для ледачих. 7 продуктів, які потрібно їсти кожного дня

Вони вважають, що для справжньої турботи про здоров'я необхідно щодня вживати певні види їжі, які умовно називають суперпродуктами.

Журналісти проаналізували безліч недавніх досліджень в області дієтології і склало список таких суперпродуктів. Кожній людині під силу скласти дієту, яка буде включати якщо не всі, то хоча б 3-4 таких продуктів щодня. Цього достатньо, щоб продовжити собі життя на добрий десяток років, стверджують вчені

Курячі яйця

Курячі яйця - невід'ємна частина здорової дієти. І не варто боятися високого рівня холестерину

Найбанальніший з суперпродуктів. І тим не менше, ним нехтують дуже багато з тих, хто прагне піклуватися про своє здоров'я. Занадто довго і наполегливо деякі дієтологи радили не зловживати яйцями через нібито серйозну загрозу підвищити рівень холестерину в крові.

Зловживати і справді не варто, зазначає американський дієтолог Джозеф Меркола, однак, 1-2 яйця в день їсти потрібно обов'язково. У яйцях містяться не тільки корисні та якісні білки і жири, але і 9 важливих амінокислот. Крім того, яйця є джерелом інших корисних речовин, наприклад, холіну (вітамін В4), який важливий для мозку і нервової системи, і лутеїна, корисного для очей.

Не варто боятися холестерину, стверджує Меркола. Їжте яйця кожен день, головне — щоб вони були натуральними. І не варто їх сильно прожарювати, наголошує медик. Краще їсти їх сирими або вареними некруто

Кокосове масло

Кокосове масло давно завоювало популярність в косметології, тепер черга за дієтологами

Це справжній суперпродукт, який жахливо недооцінений в сучасній дієтології. В першу чергу, завдяки високому вмісту лауринової кислоти. Численні дослідження показують, що, засвоюючи її, організм виробляє речовину монолаурин, яке має колосальне значення для боротьби з вірусами і бактеріями.

Однак, це не все. Нещодавнє велике дослідження американського медика Мері Ньюпорт показало, що деякі компоненти кокосового масла надзвичайно корисні для мозку і можуть протистояти розвитку хвороби Альцгеймера і недоумства у людей похилого віку.

Більше того, Ньюпорт стверджує, що кокосове масло також проявляє чудодійні властивості при епілепсії, діабеті другого типу та реабілітації після серцевих нападів.

Меркола також стверджує, що кокосове масло — єдине з усіх, яке майже не втрачає корисних властивостей при високих температурах. Тому якщо щось смажити, то краще на кокосовому маслі, каже медик.

Чорниця

Чорниця зберігає силу антиоксидантів навіть після заморозки. Бажаний елемент будь-якої здорової дієти

Деякі медики називають чорницю «дієтологічною суперзіркою». Ці ягоди містять вітамін С, андиоксиданти, а також є джерелом клітковини.

Численні дослідження показують, що чорниця є одним з найбільш ефективних продуктів для попередження онкологічних захворювань.

Вражаюче, але факт — чорниця є одним з небагатьох продуктів, який не втрачає своїх цілющих властивостей при заморожуванні. Зокрема, недавні дослідження показують, що ягоди надійно зберігають всі антиоксиданти навіть при тривалому перебуванні в морозильній камері.

Лосось

Лосось - ідеальне джерело білків і антиоксидантів

Меркола не радить вживати в їжу більшість видів риби, оскільки сьогодні більшість з них містять занадто високий рівень ртуті та інших токсичних інгредієнтів.

Однак лосось, куплений в пристойному магазині, це виняток. Це фактично єдине джерело жирних кислот омега-3, про користь яких написано чи не більше, ніж про діяння апостолів.

Крім того, зазначає Меркола, лосось — це джерело якісних білків і антиоксидантів, які необхідні для роботи імунної системи.

Авокадо

Авокадо містить фолієву кислоту, вітаміни В і Е, а також калій

Ідеальне джерело жиру рослинного походження, що в невеликих дозах не просто корисне, а життєво важливе для організму. Крім того, авокадо містить фолієву кислоту, вітаміни B і E, а також калій.

Меркола також стверджує, що авокадо допомагає організму засвоювати поживні речовини, які містяться в інших продуктах. Тому дієтолог рекомендує з'їдати одне авокадо на сніданок, підсилюючи ефект від вживання тих самих яєць і овочів

Капуста кале

Кале, різновид капусти, позитивно впливає на імунну систему і травлення

Щоденне вживання саме цього виду капусти багато дієтологів вважають невід'ємним елементом здорової дієти. Позитивний вплив на імунну систему, роботу шлунково-кишкового тракту і печінки складно переоцінити, стверджує Меркола.

Капуста кале — недорогий і широко поширений овоч, який містить феноменальну кількість вітамінів і корисних речовин. Тут і вітаміни C, А і B, лутеїн, кальцій, залізо

Органічний йогурт

Органічний йогурт важливий для імунної системи та боротьби з діабетом

Звичайно ж, без цукру та інших добавок. Виключно на корисних бактеріях. Якщо у вас є можливість купувати такий йогурт, робіть це кожен день, рекомендує Меркола.

Якісний натуральний йогурт не тільки позитивно впливає на травлення, але і є джерелом магнію, кальцію, вітамінів B і K, а також багатьох корисних амінокислот. Зокрема, важливо, що йогурт містить триптофан — амінокислоту, яка надає заспокійливу дію на нервову систему.

Згідно з деякими дослідженнями, йогурт стимулює імунну систему, допомагаючи перешкоджати численним захворюванням. І навіть знижувати ефект діабету другого типу

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення