"Біологічний Чорнобиль": вчені з Китаю втекли на Захід і розповіли правду про коронавірус

 Fakty.ua

​Китайська влада знала про новий коронавірус раніше, ніж повідомила всьому світу. Про це заявила вірусолог з Гонконгу Лі-Мен Янь, яка втекла в США для того, щоб розповісти правду про дії влади на початку епідемії COVID-19.

"Біологічний Чорнобиль": вчені з Китаю втекли на Захід і розповіли правду про коронавірус

Лі-Мен Янь вилетіла в США, заздалегідь підготувавши план втечі. Сама вона вважає, що їй загрожує небезпека. Коли жінка вилітала в США, вона усвідомлювала, що її можуть посадити до в'язниці або зробити "зниклою".

Вірусолог розповіла, що була одним з перших учених, які займалися вивченням COVID-19. Її науковий керівник в референтній лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доручив їй досліджувати випадки захворювання, схожі на коронавірус SARS-CoV-2. За словами вірусолога, експерти ігнорували результати її досліджень, які могли б надалі врятувати життя.

Друг вченого з Центру по контролю і профілактиці захворювань 31 грудня повідомив їй, що вірус може передаватися від людини до людини, однак її науковий керівник "тільки кивнув". Пізніше вірусолога нібито просили мовчати.

Представники ВООЗ відкинули звинувачення в приховуванні інформації. Там відзначили, що Лі-Мен Янь ніколи не працювала безпосередньо на цю організацію. У посольстві Китаю в США заявили, що влада Піднебесної оперативно відреагували на спалах.

Інформацію Лі-Мен Янь підтвердив Стівен Беннон, який до серпня 2017 року працював на посаді головного стратега Білого Дому (по суті, ключового радника Трампа).

В інтерв'ю Daily Mail він заявив, що ряд вчених з Уханьского інституту вірусології (де, імовірно, вивчалися ковідо-подібні віруси) в середині лютого втекли на Захід і зараз дають свідчення ФБР, МІ-6 та іншим спецслужбам.

"Цей інститут управляється погано", - каже Беннон, натякаючи на проблеми китайців з безпекою.

"Західні уряди збирають все більше доказів, що первинна версія Пекіна, ніби коронавірус виник на ринку в Ухані, невірна", - стверджує Беннон.

На думку політтехнолога, витік коронавірусу з Уханьскої лабораторії стався після ненавмисної помилки в ході експериментів по розробці вакцини від аналогічних хвороб.

"Зараз спецслужби США, Британії та Європи продовжують слідство у цій справі ... Результати, думаю, будуть шокуючими, - вважає Беннон.

"В Ухані, очевидно, мав місце" біологічний Чорнобиль ", і його епіцентр - Уханьський вірусологічний інститут. І як і в випадку з Чорнобилем, уряд спочатку намагався приховати трагедію ... Якби про неї повідомили в грудні, то можна було б врятувати 95% загиблих від COVID-19 і уникнути економічних збитків", - стверджує політтехнолог.

Нагадаємо, коронавірус був вперше зареєстрований в китайському місті Ухань в грудні 2019 року. Пізніше вірус поширився і на інші країни. Підозри на адресу китайської влади висловлював президент США Дональд Трамп. За його словами, влада могла приховувати інформацію про коронавіруси. Він також розкритикував дії ВООЗ під час пандемії і оголосив про припинення фінансування організації. Китай визнав деякі проблеми з відкритістю інформації на початку епідемії, але тільки в Ухані.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення