Гучне пограбування родини бізнесменів на Київщині: з'явилися нові подробиці

 FaceNEWS

​У справі про пограбування сім'ї підприємців на Київщині з'явилися нові деталі.

Гучне пограбування родини бізнесменів на Київщині: з'явилися нові подробиці

Про хід розслідування і нових обставинах розповів адвокат, керівник напряму «Criminal defense attorneys» Адвокатського об'єднання «Качура Лоерс» - Георгій Тігішвілі. https://klawyers.com.ua/ru/

Подробиці розбійного нападу на сім'ю підприємців в серпні цього року повідомляв керівник поліції Київщини Андрій Небитов. За його словами, злочинці зі зброєю і в масках проникли в приватний будинок в с. Воропаївка, спочатку зв'язали подружжя, погрожували їм праскою, а потем прострелили ногу чоловікові. Нападники відібрали коштовності, гроші і викрали автомобіль.

Відносно всіх затриманих обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, без альтернативи застави. Цікаво, що у слідства знайшовся лише один аргумент, достатній для взяття під варту. У окремих осіб нібито були вилучені предмети, схожі на гранати.

За словами захисника одного з підозрюваних, слідство надає, м'яко кажучи, не об'єктивну правову оцінку в цій справі. Це дає підстави вважати, що головна мета - всього лише підняти показники по розкриттю особливо тяжких, «резонансних», злочинів.

«Притягнення до кримінальної відповідальності затриманих здійснюється незаконно, а підозра, яку оголошено, є необгрунтованою, оскільки причетність підзахисних до інкримінованих злочинів не підтверджується матеріалами кримінального провадження», - розповів нюанси справи адвокат Георгій Тігішвілі.

Він пояснив, що на цій стадії кримінального провадження дуже рідко приділяється увага якості зібраних доказів, що наразі і використовує слідство у власних інтересах. Крім того, органом досудового слідства і прокуратурою були допущені численні процесуальні помилки. Також триває порушення прав і свобод підзахисних.

На даний момент відомо, що зараз здійснюється досудове розслідування, а затриманим особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ст. 187 (розбій), ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення