На Київщину завезли 500 тонн львівського сміття: сморід нестерпний, вода в криницях – отруйна (відео)

Сміттєзвалище для мешканців маленького села Соснівка, що на Київщині, це справжня катастрофа. У селі лише одна вулиця, на якій проживає всього 160 людей. Тож на перший погляд, це ідеальне місце, де можна скинути сміття, адже ніхто не наважиться задавати зайві питання. Проте місцеві мешканці виявилися не з терплячих і стали бити на сполох.

На Київщину завезли 500 тонн львівського сміття: сморід нестерпний, вода в криницях – отруйна (відео)

Відходи сюди завезли вночі. Люди чули гуркіт двигунів, однак подумали, що то привезли на ферму зерно. Коли вони вранці випасали овець, то відчули нестерпний сморід, і пішли подивитися, що ж саме викидали вантажівки біля ферми.

Про те, що ці відходи саме зі Львова, мешканці села вирішили тому, що у смітті знайшли багато доказів, які підтвердили їхні здогадки. Зокрема, люди знайшли чеки з магазинів Львівської області.

Люди викликали поліцію. Правоохоронці заарештували бульдозер та опитали охорону ферми, проте нікого так і не затримали.

«Бульдозер, який здійснював розгортання цього сміття, знаходиться на штрафмайданчику поліції Іванкова. До правоохоронців звернулись тільки власники цього трактора, які намагаються нам надати навіть не документи на нього, а справку-рахунок», - говорить речник поліції Київської області Микола Жукович.

Для того, щоб до села більше не привозили відходи зі Львова, місцеві мешканці організували чатування біля воріт ферми. Люди знайшли господаря, що орендує ферму вже багато років, і як виявилося, він у курсі справи.

«Повинні були привезти одну машину для сортування сміття. Я що знав, що таке буде? Тут взагалі договір ще не заключили, а вони за ніч забабахали», - каже господар ферми.

Мешканці села одразу зібрали екстрену сільську нараду, на яку прийшла і дружина господаря ферми. Однак тепер вона розповідає зовсім інше. Мовляв, здали територію в суборенду для зберігання сільськогосподарської техніки, а про сміття нічого не знали. Мало того, жінка винними в усьому зробила самих селян, мовляв, якби не вони, то відходи б прибрали тихо і без зайвого розголосу.

«Сталося те, що сталося. Показники знаходяться у слідчого. Але аби не дуже ці події висвітлювалися, вони мали вже вивозити це сміття в понеділок. Так що нема проблеми із сміттям, як ви тут висвітлюєте, що не знають, куди дівать», - каже дружина орендаря ферми Галина.

Однак люди жінці не вірять і з жахом підраховують, скільки сміття звезли б до їхнього села за півроку, якщо таку величезну кількість вивантажили за кілька годин. А поки триває слідство, люди потерпають від отруйних випарів і не п’ють воду зі своїх криниць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення