Наклала на себе руки за сюжетом фільму? З’явилась скандальна версія загибелі українки у Туреччині

 Апостроф

У неділю, 3 січня, соціальні мережі сколихнула новина про загадкову загибель 29-річної українки Христини Новицької в курортному турецькому містечку Мугла під Бодрумом.

Наклала на себе руки за сюжетом фільму? З’явилась скандальна версія загибелі українки у Туреччині

Дівчину знайшли на стільці з поліетиленовим пакетом на голові, її руки були скуті наручниками за спиною. У поліції практично відразу заявили, що українка наклала на себе руки, що викликало безліч запитань. Зараз слідство розглядає дві версії трагедії: самогубство і умисне вбивство.

Що відомо про Христину Новицьку

Дівчина жила одна в котеджному містечку в районі Ескічешме біля Бодрума, де влітку люблять відпочивати знаменитості. За даними Milliyet, вона давно страждала від сильного головного болю, лікуватися їздила в Україну. На своїй сторінці в Facebook Новицька вказала, що вона родом з Києва, дівчина працювала моделлю.

Фото: Facebook

Як знайшли тіло українки

Новицька не виходила на зв'язок зі своєю матір'ю Галиною Новицькою з 30 грудня, і 2 січня жінка попросила сусідів перевірити, чи все в порядку з її дочкою.

Коли господар будинку, який знімала дівчина, потрапив всередину за допомогою слюсаря, він виявив її мертвою. На місце були терміново викликані бригади медиків і поліції, але лікарі лише констатували смерть Христини.

Тіло дівчини направлено в морг інституту судової медицини Мугла для встановлення точної причини смерті. Її мати, яка працює агентом з нерухомості в Україні, прибула до Туреччини, щоб забрати тіло дочки для поховання на батьківщині.

Що спочатку заявили в турецькій поліції

Поліцейські, які працювали на місці злочину, заявили, що Новицька, ймовірно, покінчила життя самогубством, тому що всі три замки сталевих дверей вілли були замкнені зсередини, а на вікнах були залізні решітки.

Фото: milliyet.com.tr

При огляді в кімнаті, де знайшли тіло дівчини, також виявили мотузку, шарф і деревне вугілля, приготоване до спалювання. Поліція припускає, що Новицька могла здійснити спробу самогубства за допомогою цих предметів.

Охоронець вілли Рамазан Ашкін розповів, що Христина Новицька орендувала віллу протягом 6 місяців, він востаннє бачив її 30 грудня. Дівчина була красиво одягнена, без будь-яких ознак, що вона стала жертвою насильства - на обличчі не було синців. Останній раз Новицька замовляла їжу 31 грудня.

Сусідом Новицької виявився відомий турецький актор і телеведучий Альп Кірсан (у нього апартаменти в тому ж котеджному містечку), який написав про трагедію з українкою в соцмережі. Свій твіт актор супроводив хештегом #KadinaSiddet - "немає насильства проти жінок". За однією з версій, дівчину міг вбити бойфренд.

Реакція МЗС України

Міністерство закордонних справ України підтвердило інформацію про смерть українки Христини Новицької на території Туреччини. За словами прес-секретаря українського зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенка, справа знаходиться на особливому контролі консульства України в Анталії.

"Дипломати вже встановили контакти з турецькими правоохоронними органами, що здійснюють розслідування, і рідними загиблої", - сказав він.

Нова версія

У понеділок, 4 січня, турецькі ЗМІ оприлюднили дані поліції про те, що Новицька замовляла онлайн наручники за 4 дні до своєї смерті. Крім того, знайомі дівчини стверджують, що вона була під впливом фільму "Між смертю і життям" (2003).

"Замість того, щоб заклеювати рот ізолентою, як у фільмі, Новицька заткнула його шматком тканини, який знайшла в будинку. Встановлено, що молода жінка могла спробувати накласти на себе руки за допомогою мотузки, яку вона зробила з поліетиленового пакета", - підкреслює Milliyet.

У самогубство вірять не всі

Друзі Христини Новицької не вірять у версію її самогубства і навіть вважають, що місцеві правоохоронці можуть "прикривати когось важливого", пише "Обозреватель".

Фото: Facebook

Однокурсниця Новицької розповіла, що дівчина була дуже доброю і чуйною.

"Ми з нею спілкувалися, коли були студентками... Правда, про своє особисте життя вона вважала за краще не розповсюджуватися. Всі, хто з нею вчився, зараз в шоці. Ми не віримо в версію самогубства", - сказала вона.

Також знайома Христини розповіла, що дівчина в Києві захоплювалася танцями, навіть відвідувала танцювальну школу, вивчала танець бачата.

Автор Ірина Каплун

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення