Новий скандал: копи на очах у дітей били ногами батьків і заливали сльозогінним газом (відео)

​На дитячому майданчику у Дніпрі недитячі розбірки – та ще й з копами. Спочатку патрульні приїхали захищати майданчик від галасливих дітей, але потім сталася бійка між ними і обуреними батьками. Поліцейські били ногами батьків на очах у їхніх дітей і навіть заливали дитячий майданчик сльозогінним газом.

Новий скандал: копи на очах у дітей били ногами батьків і заливали сльозогінним газом (відео)

На годиннику – десята вечора. Діти голосно гралися у дворі, і сусідам це не сподобалося. На допомогу мешканці викликали копів.

«Ми спокійно грали, і побачили, як підійшла патрульна поліція. Вони сказали, що на нас надійшла скарга, що ми голосно кричимо», - розповідає Ганна, яка гралася на дитячому майданчику.

Поліцейські повчання неповнолітніх дітей без присутності дорослих обурили батьків.

«Мене обурив той факт, чому вони підходять до дітей, якщо поруч стоять батьки? Спочатку це було в тихій формі, потім все більше і більше наростало», - розповідає матір Ганни Валерія і додає, що копи не представлялися. Адже коли жінка запитала про посаду, їй сказали іди броди в дуже грубій формі.

Тоді до Валерії приєднались і інші батьки. Словесний конфлікт швидко переріс у фізичний. На цьому відео – кадри аматорської зйомки штовханини з копами. Одного з батьків ті затримують на надягають наручники.

«Ти його побив ногами, перед тим як затримати і надіти наручники. Ти три рази вдарив його ногою», - чутно на відео. А потім заприскують людей з газового балончика. Усе відбувається на очах у дітей.

Найбільше того вечора постраждала Марина. Саме їй в обличчя копи бризнули слиногінний газ. А потім ще й штовхнули на залізяччя. Усі ноги жінки тепер у синцях та подряпинах.

«Наша поліція газовим балончиком бризнула в обличчя – один раз в очі, другий раз прямо в горло мені потрапило. Зараз дуже важко ковтати – все пече», - розповідає постраждала Марина.

А ось цього чоловіка копи взагалі скрутили, надягли наручники та відправили до райвідділку.

Постраждалі задокументували побої та готують позови. Захищати людей юридично взялись місцеві активісти.

«Були нанесені множинні тілесні удари, рани, обпекло дітям газом гортані з балонів поліцейських. Це було явне перевищення службових повноважень», - резюмує активіст Олександр.

От тільки у поліції з висновками не поспішають. Почути версію самих патрульних не вдалось. Заміть учасників події інцидент коментує їхній керівник.

«Особи не відсторонені, ініційоване службове розслідування, вивчаються всі обставини. У разі, якщо патрульні діяли не правомірно, вони понесуть покарання», - обіцяє заступник начальника Управління патрульної поліції Дніпра Максим Логвиненко.

Результати внутрішнього службового розслідування будуть відомі лише за місяць. Тим часом постраждалі вже звернулись із заявами до прокуратури. Домагатимуться звільнення обох поліцейських.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення